Nieuws

Articles

 • CRV Dier werkt weer naar behoren

  Update 18.00: Vanaf half vijf werken de systemen weer, nadat er problemen ontstonden rond 13.00 uur. De testen die na half vijf zijn uitgevoerd laten een systeem zien dat weer goed draait. Wij excuseren ons voor het ontstane ongemak en hopen dat u weer met plezier onze apps kunt gebruiken.
 • CRV-stieren leggen basis voor duurzame veestapel

  Veel veehouders zijn op zoek naar antwoorden op vragen over de toekomst. Zeker is dat koeien die probleemloos hoge levensproducties realiseren de basis blijven onder een duurzame en rendabele melkveehouderij. CRV ondersteunt veehouders in het opbouwen van een duurzaam producerende veestapel. Dat bewijst de indexdraai van augustus 2022 opnieuw. Met allround hoge fokwaarden voor efficiëntie, gezondheid en levensduur behouden of veroveren stieren uit het CRV-fokprogramma kopposities in de rangschikking van zwart- en roodbonte genoomstieren en roodbonte dochtergeteste stieren.
 • Fleckviehaanbod CRV verder versterkt na nieuwe indexdraai

  Het aanbod fleckviehstieren uit het fokprogramma van CRV is na de indexdraai van augustus 2022 verder versterkt. Zo kregen vijf stieren voor het eerst fokwaarden gebaseerd op de prestaties van dochters en deze bevestigen de hoge genoomcijfers. Veelgebruikte stieren versterkten hun fokwaarden met een stijgend aantal dochters. En uit de grote stroom aan veelbelovende jonge genoomstieren kon een aantal interessante nieuwe verervers worden geselecteerd.
 • Zekere keus met La Rainbow Sweet Silver

  De brown swiss stier Silver loopt al enige tijd mee en heeft al een kleine 300 dochters aan de melk in Nederland en Vlaanderen. Hij mag zich nog steeds verheugen op veel belangstelling en dat komt omdat hij een zekere keus is met een betrouwbare fokwaarde. Veehouders die brown swiss inzetten in hun kruisingsprogramma hebben met Silver een productiestier die een mooi plusje in eiwit laat zien. Daarmee is zijn fokwaarde betrouwbaar en is hij een zekere keus voor melkveehouders die brown swiss inzetten voor het kruisen, zoals Martijn Ottink uit Bentelo.
 • Waidman P allround, unieke pinkenstier met frisse, hoornloze bloedvoering

  Het genetische niveau van Waidman P is hoog (129 GZW). ‘Hij kan worden omschreven als een echte allrounder én unieke pinkenstier. Hij vererft een prima fitness (+5% CRV Gezondheid), uitstekend vetpercentage en sterk exterieur (’, geeft Johannes Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV, aan. Bijzonder aan Waidman P is het feit dat de helft van zijn nakomelingen geen hoorns ontwikkelen. Johannes licht de frisse bloedvoering van Waidman P toe. ‘De vader van Waidman P is de zeer populaire stier Wettiner, hij is een niet-hoornloze stier’.
 • Nieuw-Zeelands meest populaire stier Nucleus gesekst beschikbaar

  ‘Nucleus (Strider x Maumau x Navy) is een extreme gezondheids- en efficiëntiestier en in Nieuw Zeeland de meest gevraagde Jerseystier van dit seizoen’, geeft productmanager Jo Burton uit Nieuw Zeeland aan. Hij blinkt vooral uit in zijn hoge dochtervruchtbaarheid (7.9).
 • Enorme gehalten voor moeder Positron PP

  Wanneer je in de stal loopt bij topmelkers Siemen en zoon Jan Siemen van Berkum dan moet je als koe nogal je best doen om op te vallen tussen de 320 collega's. Dat lukt Afanja (v. Larry), de moeder van de homozygoot hoornloze Positron PP, eigenlijk vrij gemakkelijk. 'Ze heeft enorme gehalten', vertelt Siemen van Berkum. 'Ze is nu 360 dagen in lactatie en de laatste melkcontrole gaf ze nog 28,7 kilo melk met 6,70% vet en 4,46% eiwit.' En nee, de 4 bij het percentage eiwit is geen typefout.