Nieuws

Articles

 • Geboorten bij het mrij-ras

  Laatstejaarsstudent Thom Jansen (Aeres Hogeschool Dronten) heeft voor zijn stageopdracht binnen CRV een onderzoek gedaan naar de geboorten bij het mrij-ras. We willen graag zijn conclusies met jullie delen.
 • CRV blijft veehouders helpen bij innovatie om stikstof terug te dringen

  Het stikstofbeleid van de Vlaamse en Nederlandse overheden zorgt voor veel onzekerheid bij veehouders en in de periferie van de sector. Er zijn volop kansen om de uitstoot van stikstof uit de veehouderij terug te dringen via innovatie en de sector is hiermee al volop aan de slag. Toch lijken de Vlaamse en Nederlandse overheden aan te sturen op sanering van de veehouderij.
 • Succesvol kruisen begint met een plan

  ‘Waar wil je naartoe met je bedrijf? Welke eisen stelt dat aan je toekomstige veestapel? En wat kunnen de kwaliteiten van een ander ras daarvoor betekenen?’ Het zijn vragen die iedere veehouder zich zou moeten stellen, voordat hij de keus maakt om te gaan kruisen, vindt fokkerijspecialist Corné van der Ven.
 • ‘Merkeronderzoek helpt ons sneller ons fokdoel bereiken’

  Merkeronderzoek is sinds vijf jaar niet meer weg te denken uit de fokkerijstrategie van de familie Akkerman uit het Friese Sint Jacobiparochie. Merkerfokwaarden helpen hen bepalen met welke dieren ze verder willen fokken. En paringen maken bij de pinken hoeft nu niet meer op de gok.
 • CRV Gezondheid voor een gezonde veestapel

  CRV ondersteunt veehouders in het fokken van een gezonde veestapel die voer efficiënt omzet in melk met een hoge levensduur en ook nog eens minder uitstoot. De unieke en makkelijk te gebruiken index CRV Gezondheid helpt daarbij.
 • CRV roept op tot innovatie om stikstofuitstoot te reduceren

  Het stikstofbeleid van de Vlaamse en Nederlandse overheid roept gevoelens van onmacht en onzekerheid op bij veel veehouders. Er zijn volop kansen om de uitstoot van stikstof uit de veehouderij terug te dringen via innovatie en de sector is hiermee ook al volop aan de slag. Toch lijken de Vlaamse en Nederlandse overheid aan te sturen op een ongekende sanering van de veehouderij.
 • Vijf vragen over vruchtbaarheid aan Peter de Wit uit Werkhoven

  Peter de Wit heeft samen met zijn zoon Mark in Werkhoven een bedrijf met 120 melk- en kalfkoeien met een rollend jaargemiddelde van rond de 11.000 kg melk met 4,25% vet en 3,50% eiwit. De Utrechtse veehouders vinden een goede vruchtbaarheid belangrijk maar streven niet per se naar een korte tussenkalftijd. Die ligt rond de 485 dagen bij een inseminatiegetal van rond de 1,8.