Nieuws

Articles

 • Het Elite-bedrijf van de familie Nillesen is een uithangbord voor de sector

  Na een succesvolle eerste editie in 2022 zijn ook dit jaar CRV Elitedagen georganiseerd. De CRV Elitebedrijven zijn een belangrijke schakel in het CRV fokprogramma, deze bedrijven implanteren namelijk de fokprogramma-embryo’s en leveren de absolute topkalveren terug aan CRV. De deelnemers waren uitgenodigd op een van de zes voorbeeld Elite-bedrijven waar ze een informatieve ochtend bijwoonden met daarna een kijkje in de stal bij een CRV-Elite bedrijf.
 • ‘Ik ga voor wat ik het allerleukst vind: werken met koeien’

  ‘Natuurlijk is er toekomst voor melkveehouders in Nederland. Zeker hier in de Flevopolder. Al weet je het natuurlijk maar nooit. Dat heb je wel gezien met de plannen voor het datacentrum van Meta, net achter onze boerderij. Ik probeer op de hoogte te blijven van het nieuws over de stikstofplannen. Ik sluit me er niet voor af, maar ik zit er ook niet bovenop. Als je alles volgt, word je alleen maar somber en onzeker. Ik wil gewoon gaan voor wat ik het allerleukst vind: de vrijheid van het leiden van een eigen bedrijf en werken met koeien. Ja, het werk met de koeien en de fokkerij vind ik het allermooist. Koeien zijn gewoon leuke en interessante beesten.’
 • Met fokkerij eenvoudig werken aan minder ketose

  De stofwisselingsziekte ketose veroorzaakt grote economische schade, met name door de indirecte effecten op de gezondheid en de vruchtbaarheid van koeien. Met het juiste management kunnen veel problemen worden voorkomen. Maar tussen koeien zijn er ook duidelijk genetische verschillen.
 • CRV aanwezig op Agribex in Brussel

  Van donderdag 7 tot en met zondag 10 december vindt in Brussels Expo de Agribex 2023 plaats. Dé internationale beurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones.
 • ‘Efficiënt melk uit voer maken is ons verdienmodel’

  De belangrijkste voorwaarden voor een hoge voerefficiëntie zijn een goed rantsoen en een gezond koppel koeien, stelt Edwin Boer. ‘Maar als de basis goed is, kan fokkerij zeker iets toevoegen’, denkt de melkveehouder uit Elp. Met de FeedExcel-fokkerijstrategie van CRV werkt hij gericht aan een veestapel die met minder voer meer melk produceert.
 • Bij CRV-testbedrijf Peeters Groep komt de stroom honderdtonners op gang

  Vier oud-donoren binnen één jaar over de 100.000 kg bij CRV-testbedrijf Peeters Groep Lv in Geel. Jarenlange selectie op functionele koeien en goed management werpt zijn vruchten af. De veelgeefsters uit Delta voeren dikwijls terug op koefamilies die verdienstelijke stieren hebben voortgebracht. Drie keer eerder had het bedrijf een honderdtonner. De laatste twaalf maanden maar liefst zes keer. Vier van de zes honderdtonners zijn oud-donoren uit het fokprogramma van CRV. Sinds 2014 kalven naast vaarzen uit eigen aanfok ook Delta-vaarzen af op het familiebedrijf Peeters, waar zich inmiddels drie opvolgers hebben aangediend: Jonas, zijn broer Jasper en hun neef Wannes. Samen met hun ouders zijn ze mede-eigenaar van het bedrijf waar zo’n 650 koeien aan de melk zijn. Jonas (36) houdt zich hoofdzakelijk met de koeien bezig.