Nieuws

Articles

 • CRV toont dochtergroepen Woody en Jacuzzi op HHH-show

  CRV gaat op de aankomende HHH-show dochtergroepen tonen van de zwartbonte Willem’s-Hoeve Woody en de roodbonte Delta Jacuzzi. Dit heeft de voorselectiecommissie besloten na een ronde door het land.
 • Met MPR Dracht geen tijd meer kwijt aan drachtcontrole

  Met 130.000 scharrellegkippen en 110 melkkoeien moeten veehouders Stijn en zijn ouders Guido en Nicole Vandewaetere hun tijd efficiënt inzetten. Waar het opvoelen van de koeien vroeger veel tijd in beslag nam, zorgt MPR Dracht er nu voor dat er geen tijd meer besteed hoeft te worden aan drachtcontrole.
 • Koeien kijken tijdens fokkerijdag op VERO JES

  Fantastische koeien, een strak gemanaged bedrijf, een tent vol veehouders en prachtig weer. Dat waren in het kort de ingrediënten voor een zeer geslaagd fokkerijdag op het bedrijf VERO JES in Molenschot naar aanleiding van het bijzondere feit dat 50 Vero-koeien de honderd ton melk volmaakten.
 • Zijn je koeien 'happy'? Ontdek het zelf!

  Een koe zal je niet zomaar vertellen dat ze gelukkig is, maar als je goed kijkt, geeft de koe veel signalen over haar gemoed. Een soort stille complimentjes, die aangeven dat je het als verzorger goed aanpakt. ‘Ook al is het moeilijk in te schatten of een koe zich echt gelukkig kan voelen, we weten wel dat dieren in staat zijn om gevoelens en emoties te hebben. Zeker angst en anderzijds ontspanning zie je terug’, geeft onderzoeker en trainer dierwelzijn Marko Ruis aan. Weten of jouw koeien ‘happy’ zijn? Dat ontdek je zelf aan de hand van deze punten!
 • CRV-tarieven per 1 september 2023

  Vanaf 1 september 2023 gelden de nieuwe tarieven voor de diensten en producten van CRV. Uit duurzaamheidsoverwegingen ontvangen onze leden en klanten de tarieven niet per post.
 • Kruisen met brown swiss brengt Ynze Oenema vers bloed en een hoge productie

  De bruine koeien die de jonge melkveehouder Ynze Oenema zeven jaar geleden op vakantie in de Italiaanse bergen zag lopen bevielen de liefhebber van ruime melktypische dieren wel. ‘Ik zag koeien met een fraai type en goede uiers en benen. Het waren eigenlijk net Holsteins maar dan met een andere kleur’, herinnert hij zich. Eenmaal thuis op het Drentse platteland besloot hij ook zelf wat te gaan experimenteren met het brown swissras. Dit kruisingsexperiment pakte zo goed uit dat hij sindsdien jaarlijks zo’n tien procent van zijn koeien laat insemineren met sperma van brown swisstieren. Alle vaarskalfjes die hieruit worden geboren houdt de veehouder aan. ‘Zo breng ik steeds wat vers bloed in de veestapel en profiteer ik van het heterosiseffect’, legt hij uit. ‘Bovendien maak ik paringen op basis van aAa-codes en binnen het brown swissaanbod van CRV vind ik altijd de gewenste variatie aan stieren met verschillende codes.’
 • Willem’s-Hoeve Sakarun P RF gunt veehouders vakantie

  Wie Sakarun opzoekt op internet, komt vast in de vakantiestemming, want het is de naam van een toeristisch strand in Kroatië. Veehouders die Willem’s-Hoeve R Sakarun gaan gebruiken, kunnen straks ook met een gerust hart op vakantie. Deze nieuwe InSire-stier tekent voor dochters die probleemloos veel dikke melk produceren. Zo scoort Sakarun +6% CRV Gezondheid en blinkt hij onder andere uit in klauwgezondheid (111), celgetal (110) en ketose (108). Bovendien hoeft de helft van zijn kalveren niet te worden onthoornd.