Nieuws

Articles

 • ‘Met laatstekansembryo’s redden we koeien’

  De familie Lemmens uit Schimmert voert aanzienlijk minder koeien af sinds ze laatstekansembryo’s inzetten. ‘Vaak lukt het om koeien die met insemineren niet drachtig worden, alsnog te laten afkalven van een geïmplanteerd embryo’, vertelt André Lemmens. ‘Zo redden we koeien.’
 • Tigerwoods de la Vigne, gezond naar een hoge levensproductie

  Gezond oud worden én een hoge levensproductie, dat is het motto van de hoogst beschikbare stier voor NVI: Tigerwoods de la Vigne. De in Frankrijk gefokte Ridercupzoon voert via een gezond fokkende moederlijn terug naar een bekende Franse stammoeder. Een compleet verervingspatroon maken Tigerwoods lijstaanvoerder in het Create-aanbod van CRV.
 • Online verkiezing 'Beste vaarskalf'

  Neem deel aan onze nieuwe landelijke online verkiezing voor het beste vaarskalf! Ontvang een gratis merkertest en ontdek de genetische potentieel van jouw kalf. Door deel te nemen maak je kans op geweldige prijzen.
 • Wietse Duursma benoemd als bestuurslid en commissaris FrieslandCampina

  Op 12 juni benoemde de ledenraad van FrieslandCampina Wietse Duursma tot nieuw bestuurslid van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en commissaris van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Duursma, melkveehouder in Bellingwolde (Groningen), zal per 10 december 2024 toetreden. Wietse Duursma blijft actief als voorzitter van het bestuur en de raad van commissarissen van Coöperatie Koninklijke CRV U.A. tot uiterlijk 1 januari 2026.
 • CRV-gezinsdagen

  CRV bestaat 150 jaar. Dat vieren we onder meer met de CRV-gezinsdagen. Deze vinden plaats in juni en september met een inloop van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op de CRV-gezinsdag vindt u tal van activiteiten waaraan u, uw gezin en uw medewerkers kunnen deelnemen. Daarnaast ontmoet u niet alleen uw collega’s maar ook de CRV-medewerkers en hun gezin. Kortom; een gezellige dag met lekker eten en drinken en vooral veel ontmoetingen. Zorg dat u de CRV-gezinsdag niet mist.
 • Ruim 5500 koeien excelleren in exterieur

  De fraaiste koeien verdienen jaarlijks het predicaat excellent. Vanaf de start van de bedrijfsinspectie in 1980 schreven de CRV-inspecteurs iets meer dan 5000 Nederlandse en ruim 530 Vlaamse koeien excellent in. Veeteelt dook in de statistieken en schetst een overzicht van het selecte gezelschap.
 • ‘Ik wil de burger bekender maken met het platteland'

  Met Boer zoekt Vrouw als enige referentiekader voor het boerenleven sprong Marleen Markgraaf vijf jaar geleden in het diepe. Voor de liefde verhuisde ze van een Brabants rijtjeshuis naar een monumentale boerderij in Gelderland. Inmiddels heeft ze van het platteland haar eigen plek gemaakt. Een plek vol liefde, passie en verbinding.