Nieuws

Articles

 • Wirdum fokt echte boerenkoeien

  Delta Wirdum vererft eigenschappen waar veel veehouders naar op zoek zijn. Deze zoon van Ranger is dé correctiestier bij uitstek. Op CRV-testbedrijven tonen zijn moeder, Delta Wolda, en haar dochters dezelfde eigenschappen. Thijs Van Gastel, van het CRV-testbedrijf Van Gastel, deelt zijn ervaring over deze dieren.
 • Vier hoogproductieve Delta-vaarzen in Vlaamse top acht

  Ieder jaar publiceert de Coöperatie CRV lijsten met de hoogst producerende koeien en bedrijven. Een opvallend detail van het afgelopen jaar was de Vlaamse lijst met hoogproductieve vaarzen. Op de CRV-testbedrijven van Peeters en De Cock maken diverse fokprogrammadieren de hoge verwachtingen helemaal waar.
 • Allereerste Elite-stier is nu zelf stiervader

  Delta Therapy, de eerste stier geboren uit een CRV Elite embryo, is inmiddels als stiervader benut voor fokprogramma-embryo’s. Delta Therapy is geboren bij de maatschap Nieuwenhuis uit Borculo. Veehouder Dinand Nieuwenhuis deelt graag zijn ervaringen als deelnemer aan CRV Elite.
 • Delta Therapy, voor een gezonde en langdurige productie

  De eerste stier uit het CRV Elite-programma fokt opvallend compleet. Bij Delta Therapy vallen de juiste genen van vader Lawrence en de al decennia goed presterende Mars Froukje koefamilie, op hun plek. We zoomen in op stiervader Therapy.
 • Lol 422 PP: van alle markten thuis

  Drie hoornloze zonen in het aanbod en een vierde onderweg. Stiermoeder Caudumer Lol 422 PP bewijst opnieuw dat hoornloosheid en een uitmuntende vererving prima samen kunnen gaan. Ze verhuisde als kalf van de familie Haytema uit Koudum naar het donor programma van CRV. Haar nakomelingen bedienen een wereldwijde markt. We zetten de schijnwerper op deze top-stiermoeder.
 • Remedy belooft top-exterieur van topfitte dochters

  Delta Remedy is het nieuwe exterieurkanon van CRV en stamt uit de Skalsumer Pietjes, een begrip in de Nederlandse holsteinfokkerij. Door alleen zijn fantastische exterieurvererving van 116 te belichten doe je hem tekort. Absoluut top-exterieur en kerngezonde fitnessfokkerij gaan bij Remedy hand in hand. De hoogste exterieurstier excelleert op meerdere vlakken.