Over CRV

Over CRV

Better Cows > Better Life

  Over CRV

  Al vanaf 1874 geloven wij dat betere koeien leiden tot een beter leven voor veehouders, hun veestapel en de omgeving om hen heen. Samen met onze bijna 23.000 leden-veehouders werken wij nog steeds elke dag aan het verbeteren van veestapels over de hele wereld. Dit doen wij door het leveren van topgenetica, slimme fokkerijmanagementoplossingen en persoonlijk veestapeladvies. Een perfecte balans tussen gezonde en efficiënte koeien is daarbij ons uitgangspunt, want hoe gezonder een koe, hoe efficiënter zij produceert. Niet voor niets zijn wij daarom wereldwijd koploper in gezondheid en efficiëntie. En daar zijn we best trots op.

  BETTER COWS > BETTER LIFE

  Een aantal feiten

  Over CRV-feiten

  Wereldwijd actief

  Wij leveren genetica aan meer dan 60 landen in de wereld via onze vestigingen en onze distributeurs.

  Onze vestigingen staan in België, Brazilië, Canada, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Spanje, Tsjechië, USA, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

  Daarnaast hebben we hypermoderne productielocaties in Nederland, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Duitsland en Tsjechië voor het produceren van de hoogste kwaliteit sperma en embryo’s. Ook hebben we stieren in USA, Canada en andere landen om de wereldwijde vraag naar CRV-stieren te bedienen.

  Over CRV wereldkaart

  Twaalf fokprogramma’s wereldwijd

  Wereldwijd willen we veehouders vooruit helpen met genetica die hun veestapel gezonder en efficiënter maakt. Hiervoor hebben wij twaalf fokprogramma’s samengesteld voor verschillende rassen uit verschillende delen van de wereld. Binnen elk fokprogramma worden de allerbeste stieren geselecteerd die de belangrijkste gezondheids- en efficiëntiekenmerken van dat ras vererven. Zo garanderen wij genetische vooruitgang binnen elke veestapel.

  Geschiedenis

  Over CRV-geschiedenis

  Het begon in 1874 toen veehouders gezamenlijk het eerste stamboek oprichtten om de afstamming van hun stieren en koeien te registreren. Sindsdien is er veel veranderd!

  Wij zijn een coöperatie

  Bijna 23.000 melkveehouders in Nederland en Vlaanderen zijn eigenaar van CRV. Voor en door hen blijven wij altijd handelen in het belang van de veehouder.

  De CRV-cultuur
  Samenwerken met leden en klanten staat bij ons op nummer één en wij voelen ons verantwoordelijkheid voor mens en dier. Lees meer over de CRV-cultuur.

  Financiële informatie
  Bent u nieuwsgierig naar onze jaarcijfers? Of wilt u weten hoeveel geld er is uitgekeerd aan de leden? Lees er alles over in onze jaarverslagen, die te vinden zijn op de website van onze coöperatie.

  Over CRV de coöperatie

  Onze toekomstvisie

  Elke dag werken wij aan het verbeteren van de veestapel van de toekomst. Dit doen wij op een duurzame en verantwoorde manier. Gezonde en efficiënte koeien staan in onze visie daarom voorop.

  Over CRV toekomstvisie

  Loeihandige informatie

  Over CRV loeihandige informatie

  Geef je een presentatie over CRV op school of tijdens een open dag? Dan maken wij het je graag makkelijk! Hier download je het digitale boek ‘Beslissen van kalf tot koe’, een filmpje over CRV, posters en kleurplaten.

  Werken bij CRV

  Wil jij het leven van veehouders, koeien en hun omgeving elke dag een beetje beter maken? Kom bij ons werken!

  Werken bij CRV