Degelijke mrij-stier Harm stamt uit familie met levensduur

Nellie 80 (5e kalfs en moeder van Harm)

‘Grote, degelijke koeien met veel inhoud, beste benen en heel solide uiers.’ Met deze omschrijving typeert melkveehouder Gerrit Harbers uit Middelbeers dieren uit de Nelliefamilie op zijn bedrijf.

Sterk karakter, degelijke afstamming, hoge levensduur

‘De Nellies zijn koeien met een sterk karakter. Ze geven nooit op’, aldus de fokker van de halfbroers Harcon en Harm. Beide stieren kunnen rekenen op een degelijke afstamming met veel levensduur. Zo produceerde hun grootmoeder in haar leven ruim 100.000 kg melk met 4,45% vet en 3,94% eiwit. Hun moeder, Nellie 80, heeft een levensproductie gerealiseerd van ruim 63.000 kg melk met 4,78% vet en 3,97% eiwit met een gemiddelde lactatiewaarde van 126. De Baltimoredochter werd ingeschreven met 86 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 88 voor benen en 88 voor uier. ‘Daarbij was ze ook erg vruchtbaar. Ze kalfde de eerste zes lijsten steeds binnen een jaar weer af’, vertelt Harbers.

‘Grote, degelijke koeien met veel inhoud, beste benen en heel solide uiers,’ aldus Gerrit Harbers

Top uiervererver

Lange, ondiepe en hoog opgehangen uiers kenmerken ook het exterieurprofiel van de dochters van Harm, die tot de top uierverervers van het mrij-ras behoort. Ook het sterke beengebruik en de beste ontwikkeling hebben zijn dochters meegekregen van hun grootmoeder van vaderskant.

Harm scoort bovendien zeer positief op gezondheids- en managementkenmerken, waarbij met name afkalfgemak en dochtervruchtbaarheid opvallen. Hij voert 12,5% holsteinbloed, heeft aAa-code 345 en vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit.

mrij-stier Harm
Harm (Rivaal x Baltimore x Colmar)

Harm (Rivaal x Baltimore x Colmar)

  • Top uiervererving
  • Vruchtbare dochters
  • Best beengebruik
  • CRV Gezondheid +4%
  • CRV Efficiëntie +6%