Nieuws

Articles

 • Blij met maatwerk voor vruchtbaarheid en fokkerij

  Armando Dood heeft zo zijn eigen ideeën over de fokkerij en het management van zijn veestapel. Met CRV heeft de melkveehouder afspraken op maat gemaakt over vruchtbaarheidsbegeleiding.
 • ‘Als je 185 koeien melkt, moet je het werk gemakkelijk maken’

  Grotendeels alleen 185 koeien melken en toch goede technische resultaten halen. Dat lukt alleen met een strakke arbeidsplanning en goede organisatie. CRV verzorgt voor melkveehouder Aart van Stempvoort volledig de fokkerij en vruchtbaarheid. ‘Zo heb ik er weinig werk aan en weet ik zeker dat het loopt’, verklaart hij.
 • Doelmatig fokken op dochtervruchtbaarheid

  ‘Een vruchtbare koe wordt drachtig op het moment dat jij dat wil.’ Met deze woorden onderstreept specialist veestapelmanagement René Bos het belang van vruchtbaarheid voor iedere veehouder. Fokken op dochtervruchtbaarheid leidt in de praktijk tot zichtbare resultaten.
 • ‘Met MPR Dracht heb ik geen omkijken meer naar drachtonderzoek’

  Werk heeft hij genoeg. Kees Lekkerkerker runt in Amerongen grotendeels alleen een melkveebedrijf met 131 koeien en 50 stuks jongvee. ‘Ik moet efficiënt omgaan met arbeid’, legt de veehouder uit. Drachtonderzoek met behulp van MPR Dracht past daarom precies in zijn plaatje.
 • Vijf vragen over vruchtbaarheid aan vruchtbaarheidscoördinator Herbert den Hertog

  CRV heeft alles in huis om veehouders te ondersteunen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid van hun veestapel. In een serie korte interviews vertellen medewerkers die dagelijks met vruchtbaarheid bezig zijn, wat dit in de praktijk betekent. Vandaag: Herbert den Hertog, vruchtbaarheidscoördinator voor Vruchtbaarheid op Maat, acht jaar inseminator en zes jaar ook scanner in de regio Woerden.
 • Nu aan de slag om hittestress voor te blijven

  Een koe heeft het liefst een temperatuur tussen –5 en +18 graden Celsius. Vanaf 21° Celsius heeft een koe last van de warmte. Ga nu al aan de slag om ervoor te zorgen dat de koeien in de zomer de vruchtbaarheid op peil kunnen houden.