Nieuws

Articles

 • ‘Met MPR Dracht heb ik geen omkijken meer naar drachtonderzoek’

  Werk heeft hij genoeg. Kees Lekkerkerker runt in Amerongen grotendeels alleen een melkveebedrijf met 135 koeien en 50 stuks jongvee. ‘Ik moet efficiënt omgaan met arbeid’, legt de veehouder uit. Drachtonderzoek met behulp van MPR Dracht past daarom precies in zijn plaatje.
 • Vijf vragen over vruchtbaarheid aan inseminator Herbert den Hertog

  CRV heeft alles in huis om veehouders te ondersteunen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid van hun veestapel. In een serie korte interviews vertellen medewerkers die dagelijks met vruchtbaarheid bezig zijn, wat dit in de praktijk betekent. Vandaag: Herbert den Hertog, sinds zes jaar inseminator en sinds vier jaar ook scanner in de regio Woerden.
 • Doelmatig fokken op dochtervruchtbaarheid

  ‘Een vruchtbare koe wordt drachtig op het moment dat jij dat wil.’ Met deze woorden onderstreept specialist veestapelmanagement Gert Jan van den Bosch het belang van vruchtbaarheid voor iedere veehouder. Fokken op dochtervruchtbaarheid leidt in de praktijk tot zichtbare resultaten.
 • Fleckvieh: fitnesstopper Worldcup voor melk én vlees

  Fokken met Worldcup zorgt voor de complete fleckviekoe door de combinatie van melk én vlees. Door zijn goede melkvererving en vlakke gehalten brengt hij veel kilogrammen vet en eiwit extra. Johannes Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV Duitsland, geeft aan: ‘Worldcupdochters zijn in de praktijk zeer compleet.’ De combinatie van melkrijkheid, bespiering en een goed exterieur is zeer gewenst door veehouders.
 • Melkrijke Hamptondochters zeer vruchtbaar

  ‘Dochters van Hampton staan bekend als probleemloze koeien, ongeacht in welke veestapel, welk land of welk werelddeel ze staan. En net als hun vader Dario hebben ze een super levensduur’, vertelt Jake Hushon, salesmanager bij New Generation Genetics, enthousiast. De Hamptondochters zijn middelgroot van formaat en stralen een enorme melkrijkheid uit. De kruising Dario x Cadence werpt in de praktijk zeker vruchten af.
 • Nu aan de slag om hittestress voor te blijven

  Een koe heeft het liefst een temperatuur tussen –5 en +18 graden Celsius. Vanaf 21° Celsius heeft een koe last van de warmte. Ga nu al aan de slag om ervoor te zorgen dat de koeien in de zomer de vruchtbaarheid op peil kunnen houden.