Nieuws

Articles

 • CRV verkoopt 2 miljoenste rietje sperma van dit boekjaar

  Gisteren heeft Steyn Bouma, inseminator bij CRV, het twee miljoenste rietje sperma van een CRV-stier in dit boekjaar geïnsemineerd. Deze inseminatie vond plaats met sperma van de stier Woody op het bedrijf van de VOF Mulder in het Groningse Nieuwolda. Lammert Veenhuizen, directeur Nederland – Vlaanderen bij CRV, was bij de feestelijke gebeurtenis aanwezig om de familie Mulder te feliciteren en daarmee symbolisch alle Nederlandse en Vlaamse veehouders te bedanken voor het getoonde vertrouwen in de genetica, services en diensten van CRV.
 • ‘Mijn koeien moeten iedere kilo voer efficiënt benutten’

  Een efficiënte omzetting van voer in melk is voor veehouder Pierre Litjens al jaren een speerpunt in de bedrijfsvoering. Sinds de introductie van de fokwaarde voerefficiëntie neemt hij dit kenmerk ook mee in de fokkerij. ‘De genetische verschillen tussen koeien zijn nog veel groter dan ik had verwacht’, verklaart hij.
 • CRV-stieren bewijzen: efficiëntie gaat samen met levensduur en gezondheid

  De efficiëntie waarmee koeien voer omzetten in melk is sterk bepalend voor het rendement van de melkveehouderij. Met FeedExcel heeft CRV een fokkerijstrategie ontwikkeld die veehouders helpt bij het fokken van een veestapel die een hoge melkproductie en voerefficiëntie combineert met een bovengemiddelde levensduur en goede gezondheid. Onderdeel van deze strategie is het gebruik van geselecteerde FeedExcel-stieren. Deze zijn vanaf deze indexdraai op de stierenkaart en in het aanbod herkenbaar aan een FeedExcel-beeldmerk.
 • FeedExcel maakt fokken op voerefficiëntie eenvoudig

  Voor een winstgevende en duurzaam producerende melkveehouderij zijn meer dan ooit koeien nodig die grondstoffen efficiënt benutten. Met FeedExcel heeft CRV een fokkerijstrategie ontwikkeld die het gemakkelijk maakt om een veestapel te fokken die met minder voer meer melk produceert.