Met de combinatie van melkveehouderij, kaasmakerij en horeca brengen de Drentse ondernemers stadsbewoners direct in contact met de moderne melkveehouderij. ‘Bezoekers vinden het fascinerend om te zien hoe de koeien automatisch gemolken worden’, ervaart Gert-Jan. ‘En hoe mooi is het om als burger de geboorte van een kalfje mee te maken.’
Dat de gebroeders Nijhoff koeien zouden gaan melken lag niet direct voor de hand. Hun vader was melkveehouder, maar stopte en werd akkerbouwer toen de jongens nog klein waren. ‘Mijn broer en ik wilden graag met koeien werken. En met de afschaffing van het melkquotum zagen we een kans om weer te gaan melken’, vertelt de ondernemer. Zonder tegenslagen verliep het opzetten van een nieuw bedrijf beslist niet en het zou nog tot 2022 duren voordat de eerste dieren in de stal liepen. Maar inmiddels gaan er zestig koeien door de robot en draait de horecatak boven verwachting.


