Met Xsires crossbreeding werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.
CRV Fleckvieh
- Robuuste dieren
- Uitstekende vruchtbaarheid en gezondheid
- Enorm duurzaam
Sterk dubbeldoelras
Na holstein is fleckvieh het grootste melkveeras ter wereld. Een strenge selectie van de afgelopen decennia heeft het ras gevormd tot een sterk en sober dubbeldoelras.
CRV heeft de afgelopen jaren serieus werk gemaakt van de fleckviehfokkerij. Met de aansluiting van ki-station Meggle in het Duitse Beieren kreeg CRV er veertig jaar ervaring in de fleckviehfokkerij bij. Naast deze fokprogramma’s in Zuid-Duitsland en Tsjechië hebben we sinds 2024 ook toegang tot de Oostenrijkse fleckvieh-populatie,. Hiermee maakt dat CRV kan beschikken, met grote afstand, over de beste fleckviehstieren wereldwijd.
Kruisen met fleckvieh
Kruisen met fleckviehstieren wordt steeds populairder. Fleckvieh past goed in een kruisingsstategie gericht op robuuste koeien met behoud van productie, een goede vruchtbaarheid, uiergezondheid en afkalfgemak. In combinatie met een hoge restwaarde van de koeien zal de populariteit van dit ras de komende jaren verder groeien. In ons kruisingsconcept Xsires crossbreeding vindt u het kruisingstype wat bij up past. CRV heeft voor u de beste fleckviehstieren in haar pakket. Bekijk hier onze stierenkaart.
Interesse in kruisen met fleckvieh? Ons kruisingsconcept Xsires crossbreeding heeft diverse opties voor kruisen met fleckvieh en een eventueel derde ras.
Zuiver fleckvieh
Door de jarenlange ervaring van onze Duitse en Tsjechische collega’s heeft CRV ook ruime kennis in huis voor veehouders die voor een zuivere fleckviehveestapel kiezen. U mag op passend advies en topgenetica rekenen.
Dankzij de grote populatie met een lage verwantschap was fleckvieh lange tijd gevrijwaard van erfelijke gebreken. Dankzij de komst van dna-technologie is men er bij fleckvieh in geslaagd om in zeer korte tijd verschillende ongewenste mutaties te identificeren. Ook heeft men er binnen fleckvieh voor gekozen om al deze ongewenste mutaties te publiceren. Deze kennis moet dan worden gebruikt om zogenaamde ‘risicovolle paringen’ te vermijden.
Bekijk de bekende erfelijke afwijkingen van fleckvieh.