Brown Swiss

Voor levensduur en gehalten

  • Ruimgebouwde koeien
  • Prima beenwerk
  • Harde klauwen

Brown Swiss

Wie streeft naar een duurzame veestapel, moet zijn oog eens laten vallen op brown swiss. De uitstekende been- en klauwvererving maken de brown swiss voor veel veehouders de ideale kandidaat om snel vooruitgang te boeken op dit gebied.

Met de CRV-topselectie voor brown swiss haalt u meteen stieren van wereldformaat in huis.

Interesse in kruisen met brown swiss? Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met brown swiss. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Bekijk brown swiss in de webshop

Brown swiss-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod brown swiss in de webshop en bestel direct.
Bekijk brown swiss in de webshop

Duurzaamheidstopper

Brown Swiss

Samenwerking

Voor brown swiss werkt CRV nauw samen met New Generation, een van de grootste brownswiss-partijen in de wereld, gevestigd in Amerika. Sinds augustus 2020 zijn ook brownswiss-stieren van de Franse ki-vereniging BGS beschikbaar in ons aanbod. New Generation voert een groot en progressief fokprogramma waarbij de beste dieren uit zowel Amerika als Europa gebruikt worden. Jaarlijks worden er circa twintig genomicstieren ingezet.

Duurzaamheidstopper brown swiss scoort met zijn goede beenwerk en sterke klauwen ver bovengemiddeld. Daarnaast levert het ras voldoende melk met hoog eiwit en een goed gehalte aan kappacaseïne.

‘Met het beste van drie rassen naar een levensproductie van 40.000 kilo melk’
Melkveehouders Henk en Hein Oosterhout uit Wintelre over kruisen met brownswiss-koeien

Kruisen met brown swiss

Qua type sluit brown swiss prima aan bij holstein, maar de bloedvoering van het ras is totaal anders, waardoor bij kruisen het heterosiseffect optimaal is. CRV selecteert stieren die het best passen bij de Nederlandse omstandigheden.

Via het kruisingsconcept CrossFit kiest u het kruisingstype dat het best bij u past. Ook de toepassing van een driewegkruising is zeker mogelijk. Een kruising die in de praktijk prima bevalt, is holsteindieren één keer kruisen met brown swiss en vervolgens weer terugkruisen naar holstein. Deze zogenoemde veredelingskruising heeft een positief effect op de kwaliteit van de benen en klauwen.

Lees wat kruisen met brownswiss-koeien voor melkveehouders Henk en Hein Oosterhout betekent.

Ook interessant voor u:

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.

CRV Fleckvieh

Na holstein is fleckvieh het grootste ras ter wereld. Het zijn zeer vruchtbare en zelfredzame koeien met goede producties uit gezonde uiers.

CRV Jersey

Voer efficiënt omzetten in melk. Laat dat maar aan jerseys over. Met hun zeer sterke beenwerk zijn ze een prima keus om mee te kruisen.