CRV Fleckvieh

CRV Fleckvieh

Bekijk fleckvieh

Sterk en gezond dubbeldoelras

  • Robuuste dieren
  • Uitstekende vruchtbaarheid
  • Prima gezondheid

Sterk dubbeldoelras

Na holstein is fleckvieh het grootste ras ter wereld. Van oorsprong is het een zoogkoeienras met als basis de simmentaler. Strenge selectie vormde het ras tot een sterk en sober dubbeldoelras.

CRV heeft de afgelopen jaren serieus werk gemaakt van de fleckviehfokkerij. Met de aansluiting van ki-station Meggle in het Duitse Beieren kreeg CRV er veertig jaar ervaring in de fleckviehfokkerij bij. Via fokprogramma’s in Zuid-Duitsland en Tsjechië brengen we sperma van de beste fleckviehstieren ter wereld op de markt.

Interesse in kruisen met fleckvieh? Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met fleckvieh en een eventueel derde ras. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Fleckvieh

Fleckvieh-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod fleckvieh in de webshop en bestel direct.
Bekijk fleckvieh in de webshop

Kruisen met fleckvieh

Kruisen met fleckviehstieren wordt steeds populairder. Fleckvieh past goed in een kruisingsstrategie gericht op robuuste koeien met een goede uiergezondheid, vruchtbaarheid, afkalfgemak en een voldoende hoge productieaanleg. In combinatie met de prima restwaarde van de koeien zal de populariteit van dit ras de komende jaren verder groeien. In ons kruisingsconcept CrossFit vindt u het kruisingstype dat bij u past. CRV heeft voor u de beste fleckviehstieren in haar pakket. Bekijk hier onze stierenkaart.

Lees wat kruisen met fleckviehkoeien voor melkveehouder Judith Heeren-van Dijk betekent.

‘CrossFit met fleckvieh en holstein voor soepele bedrijfsvoering’
Judith Heeren-van Dijk uit Den Ham

Zuiver fleckvieh

Door de jarenlange ervaring van onze Duitse en Tsjechische collega’s heeft CRV ook ruime kennis in huis voor veehouders die voor een zuivere fleckviehveestapel kiezen. U mag op passend advies en topgenetica rekenen.

Dankzij de grote populatie met een lage verwantschap was fleckvieh lange tijd gevrijwaard van erfelijke gebreken. Dankzij de komst van dna-technologie is men er bij fleckvieh in geslaagd om in zeer korte tijd verschillende ongewenste mutaties te identificeren. Ook heeft men er binnen fleckvieh voor gekozen om al deze ongewenste mutaties te publiceren. Deze kennis moet dan worden gebruikt om zogenaamde ‘risicovolle paringen’ te vermijden.

Bekijk de bekende erfelijke afwijkingen van fleckvieh.

Ook interessant voor u:

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.

Brown Swiss

Duurzaamheidstopper brown swiss scoort met goed beenwerk en sterke klauwen bovengemiddeld. Het ras levert voldoende melk met goede gehalten.

Fokkerijadvies achter de koe

Wilt u paringsadvies voor uw veestapel, zodat u sneller uw fokdoel haalt? Met Fokkerijadvies achter de koe geven wij per koe advies in uw stal.