CRV Jersey

Veel melk en hoge gehalten uit minder voer

  • Zeer efficiënt
  • Sterk beenwerk
  • Echte graaskoeien

Efficiënte jerseys

Voer efficiënt omzetten in melk. Laat dat maar aan jerseys over. Met hun zeer sterke beenwerk zijn ze een prima keus om mee te kruisen. Ze nemen dan ook een prominente plek in binnen ons kruisingsconcept CrossFit.

In Nieuw-Zeeland worden jerseys bovendien veel ingezet bij het kruisen omdat ze de optimale maten hebben en bovendien échte graaskoeien zijn. Het ras past goed in een rotatiekruising met bijvoorbeeld brown swiss. De Nederlandse productiecijfers zijn prima, met name die van de kruisingsdieren.

Interesse in jerseystieren of in kruisen met jersey? Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met jersey. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Jersey

Jersey-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod jersey in de webshop en bestel direct.
Bekijk jersey in de webshop
‘Jersey en brown swiss maken holsteinkoe compleet’
Melkveehouder Hans Nijkamp uit Oxe (bij Deventer)

Eigen fokprogramma’s

CRV heeft in de Verenigde Staten en in Nieuw-Zeeland eigen fokprogramma’s en selecteert uitdrukkelijk dieren op basis van gezondheid en efficiëntie. Hier blinken onze jerseystieren dan ook vanzelfsprekend in uit en dat is terug te zien in ons stierenaanbod. Bekijk hier onze stierenkaart.

Met de hoge gehalten, harde benen en sterke, gezonde klauwen hebben de jerseys de kwaliteiten in huis om gemakkelijk oud te worden.

Lees wat jerseykoeien voor melkveehouder Hans Nijkamp betekenen.

Ook interessant voor u:

CrossFit

Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Door rassen die bij u passen te kruisen verankert u specifieke raskenmerken.

Brown Swiss

Duurzaamheidstopper brown swiss scoort met goed beenwerk en sterke klauwen bovengemiddeld. Het ras levert voldoende melk met goede gehalten.

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.