CRV FeedExcel

CRV FeedExcel

Bewezen weg naar winst

  • Gezonde én efficiënte koeien
  • Bespaar 5 tot 10% op voerkosten
  • Grootste en meest betrouwbare dataset wereldwijd

Wat is FeedExcel?

FeedExcel is dé fokkerijstrategie voor een zeer productieve veestapel, die meer melk levert met dezelfde hoeveelheid voer. Het is de bewezen route naar hogere marges en minder emissies. FeedExcel is gebaseerd op voeropnamedata van meer dan 10.000 melkgevende koeien.

Wilt u ook weten wat u kunt besparen op uw voerkosten? Vul dan onze calculator in onderaan deze pagina.

FeedExcel logo
'Hoe efficiënter koeien voer omzetten in melk, hoe hoger het rendement van investeringen'
Edwin Boer uit Elp

Het FeedExcel concept

De FeedExcel-strategie is opgebouwd uit drie bouwstenen. Eén van deze bouwstenen bestaat uit het bepalen van merkerfokwaarden. Hiermee kunt u direct zien welke dieren in de veestapel de hoogste genetische aanleg hebben voor voerefficiëntie.

De volgende bouwsteen is het meenemen van voerefficiëntie in het fokdoel. Veehouders die gebruikmaken van het StierAdviesProgramma (SAP) kunnen ervoor kiezen de FeedExcel-criteria in te stellen. Deze worden dan automatisch meegenomen bij het maken van paringen en selecties. Bovendien kan het SAP in combinatie met de merkerfokwaarden met een hogere betrouwbaarheid selecteren en paringen maken.

Ook het selecteren van FeedExcel-stieren valt onder één van deze bouwstenen. Dit zijn stieren die een hoge productievererving combineren met een hoge fokwaarde voor voerefficiëntie. Om voor het FeedExcel-keurmerk in aanmerking te komen moeten stieren bovendien bovengemiddeld scoren op gezondheidskenmerken en een positieve levensduurvererving laten zien.

‘Fokken met FeedExcel is de eenvoudigste manier om de voerefficiëntie van de veestapel te verbeteren’
Pierre Litjens uit Ewijk

Waarom is voerefficiëntie belangrijk?

Al meer dan 30 jaar verzamelt CRV voeropnamedata bij bedrijven. Het doel van deze dataverzameling is om de voerkosten voor melkproductie te verlagen. Gerard Meerkerk is één van de deelnemende voeropnamebedrijven die aangeeft waarom voerefficiëntie voor hem belangrijk is.

Ook legt CRV Projectleider Marjolein Verweij uit hoe de fokwaarde voerefficiëntie kan worden berekend en hoe CRV FeedExcel is ontstaan.

FeedExcel
Video FeedExcel

CRV voerefficiëntie calculator

Fokwaarde voerefficiëntieToename van inkomstenToename in voerefficiëntieInkomstenProductie met dezelfde hoeveelheid voer
114€ 07%€ 00 kg
112€ 06%€ 00 kg
110€ 05%€ 00 kg
108€ 04%€ 00 kg
106€ 03%€ 00 kg
104€ 02%€ 00 kg
102€ 01%€ 00 kg
100€ 00%€ 00 kg

Vul de gegevens in en klik op enter. Hierdoor zal de calculator vanzelf uw gegevens uitrekenen.

Ook interessant voor u

Voerefficiëntie

Voerefficiëntie > CRV’s route naar een gezondere en efficiënte veestapel

StierAdviesProgramma (SAP)

Hogere omzet per koe, goed stieradvies en meer. Ons StierAdviesProgramma (SAP) en onze StierWijzer geven al zo'n 40 jaar diverse mooie resultaten.

CRV Fokkerij

CRV Fokkerij is de naam voor onze fokkerij applicatie. Een passende naam voor de applicatie, omdat het u helpt bij alle fokkerij gerelateerde vragen zoals: wat zijn uw beste koeien om mee door te fokken? Hoeveel vooruitgang boekt u op de voor u belangrijkste kenmerken? En realiseert u uw fokdoel op dit moment? Op deze en nog veel meer vragen heeft de applicatie CRV Fokkerij altijd een gepast en actueel antwoord.