CRV Mineraal

CRV Mineraal

Direct inloggen

Uw mestmanagement volledig in de hand

  • Eenvoudig uw mestgegevens inladen
  • Automatische koppelingen met bodemonderzoeken
  • Meer grip op uw mestboekhouding

CRV Mineraal

Inzicht in uw mest- en mineralenstromen is belangrijker dan ooit. U wilt in één oogopslag weten hoeveel ruimte u nog heeft en waar u eventueel nog kunt bijsturen.

Tegelijkertijd wilt u ook zeker weten dat uw bemestingsplan voldoet aan de wet- en regelgeving, zonder dat het veel tijd kost. Met CRV Mineraal stelt u met één druk op de knop uw bemestingsplan op.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over CRV Mineraal? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Met efficiënt fokken zoeken we de grenzen op: melk winnen tegen weinig mest, zonder gezondheid te verliezen’
Melkveehouder Auke Bootsma uit Tzum over CRV Mineraal

Hoe werkt CRV Mineraal?

De eenvoudige online tool is altijd en overal te benaderen, is betrouwbaar en altijd actueel. Het automatisch laden van data bespaart tijd en is nauwkeuriger. Met CRV Mineraal heeft u de zekerheid dat uw bemestingsplan het hele jaar up-to-date is. Zo heeft u uw mestmanagement volledig in de hand.

Derogatie

Derogatie is een uitzondering op de vastgestelde stikstofnorm van de Europese Nitraatrichtlijn. Wanneer u aan de eisen voldoet, mag u meer stikstof uit dierlijke mest per hectare voedergrasland toedienen. U hoeft enkel wat aanvullende gegevens toe te voegen aan uw bemestingsplan om te zien of u aan de eisen voldoet.

Met CRV Mineraal berekent u niet alleen uw bemestingsplan, maar kunt u ook uw bedrijfsspecifieke excretie (BEX) berekenen. Met BEX wordt de stikstof- en fosfaatproductie van de veestapel berekend op basis van de efficiëntie van het voer. Naast bodemonderzoeken kunnen in het programma ook de voer- en kuilgegevens ingelezen worden.

Grondgebondenheid
Het rekenmodel Grondgebondenheid binnen CRV Mineraal is gebaseerd op de rekenmethode voor ‘Grondgebonden groei melkveehouderij’. De beperking van grondeloze groei staat in een zogenoemde AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) die van kracht is sinds 1 januari 2016. In de module grondgebondenheid kunt u door middel van een simulatieknop heel makkelijk zien hoe u de komende jaren er voor komt te staan.

De online module CRV Mineraal is altijd actueel. Bij wijzigingen in wetgeving wordt de module automatisch aangepast door CRV. Het is hét antwoord op de mestwetgeving vanuit de Nederlandse overheid. Met CRV Mineraal kunt u snel voldoen aan de eisen van het mestbeleid.

Wat levert CRV Mineraal u op?

CRV Mineraal is bedacht door en voor veehouders én hun adviseurs en dat ziet u terug wanneer u ermee werkt. De verbeteringen die we continu doorvoeren, zijn aangereikt door gebruikers. Zo zorgen we ervoor dat CRV Mineraal doet wat veehouders en adviseurs verwachten.

Lees meer over de voordelen van CRV Mineraal voor veehouder en adviseur.

Start nu met CRV Mineraal!

Bent u ook benieuwd wat CRV Mineraal voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag hier informatie aan via ons informatieformulier.

Ook interessant voor u:

CRV Bedrijf

CRV Bedrijf geeft u inzicht in uw bedrijfsprestaties. Op één dashboard ziet u direct hoe het met uw veestapel gaat.

CRV FosfaatPlanner

CRV FosfaatPlanner is een online hulpmiddel dat continu een actueel inzicht geeft in de gevolgen van het stelsel van fosfaatrechten op melkveebedrijven.

CRV Dier

CRV Dier is de app die uw dagelijkse werk rondom uw veestapel makkelijker maakt. U ziet snel welke dieren vandaag of morgen extra aandacht nodig hebben.