Hulp & Service - CRV Mineraal

Waar kunnen we u mee helpen?

Veelgestelde vragen

Het inloggen bij CRV Mineraal lukt niet. Hoe kan dat?
U logt in bij CRV Mineraal met uw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord.
Wanneer u nog geen wachtwoord heeft of deze bent vergeten, kunt u via mijncrv.nl een nieuw wachtwoord aanvragen door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken en hier vervolgens uw e-mailadres in te vullen.

Mijn voer- en kunstmestleveringen ontbreken in CRV Mineraal, hoe kan dat?
Wanneer uw voer- en kunstmestleveringen ontbreken in CRV Mineraal, wordt dit hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een nog niet geaccepteerde machtiging in JoinData.
In uw JoinData kunt u controleren of u de machtiging ‘CRV: Machtiging Mest- en mineralenmanagement’ nog dient te accepteren.

CRV Mineraal bevat geen perceelgegevens. Hoe kan dat?
Het ontbreken van perceelgegevens kan één van de onderstaande oorzaken hebben:

  • U heeft geen machtiging gegeven om de grond- en gewasinformatie op te vragen bij de RVO.
  • De machtiging kunt u afgeven op de site van het RVO. U dient hiervoor de machtiging ‘perceelsgegevens leveren aan’ te selecteren.
  • We hebben op basis van het door u doorgegeven Kamer van Koophandel nummer (KvK) geen grond- en gewasgegevens ontvangen vanuit RVO. In de meeste gevallen is het KvK nummer gewijzigd als gevolg van bijvoorbeeld een gewijzigde rechtsvorm van uw bedrijf.

Kringloopwijzer kengetallen in CRV Mineraal.
Net als in CRV Mineraal kunt u in de Kringloopwijzer ook uw Bedrijfsspecifieke voordeel berekenen w.b.t. Stikstof en Fosfaat. Wanneer u wilt dat dit voordeel automatisch wordt ingelezen in CRV Mineraal dient hiervoor een machtiging in JoinData geaccepteerd te worden. Voor het klaarzetten van deze machtiging kunt u contact opnemen met CRV Klantenservice.

Mijn KvK/BRS-nummer is gewijzigd. Hoe pas ik dit aan?

Geef uw gewijzigde KvK en/of BRS-nummer door aan CRV Klantenservice. Zij passen dit voor u aan in CRV Mineraal.

Gecombineerde opgave (meitelling)
Met de Gecombineerde opgave geeft u ieder jaar de situatie van uw bedrijf door. U vult de opgave in tussen 1 maart en 15 mei. De peildatum voor het invullen van de dieraantallen is 1 april en voor grond 15 mei.
Meer informatie over de Gecombineerde opgave vindt u op de website van RVO.

Waarom zit er verschil in begin- en eindvoorraad mest?
In het verleden was de eindvoorraad en de beginvoorraad van het jaar erop altijd 1 op 1 gelijk. Sinds 2021 kan in bepaalde situaties de beginvoorraad afwijken ten opzichte van de eindvoorraad van het voorgaande jaar.

In CRV Mineraal kunt u nu de beginvoorraad, voor mestcode 10 en 14, wijzigen naar de juiste waarden voor stikstof en fosfaat. Wanneer u iets in wijzigt in de beginvoorraad, wordt de koppeling met de eindvoorraad van het voorgaande jaar verbroken. De gemaakte wijziging in de beginvoorraad wordt niet overgenomen in de eindvoorraad van het voorgaande jaar. Hierdoor ontstaat een verschil. Wanneer er vervolgens opnieuw een aanpassing gedaan wordt in de eindvoorraad van het voorgaande jaar, blijft de eerder gewijzigde regel in de beginvoorraad staan (hierdoor kan het gebeuren dat regels meerdere keren voorkomen). Controleer daarom altijd de begin- en de eindvoorraden.

Wanneer er iets handmatig gewijzigd is, verschijnt er een kruisje “x” achter de regel (via het kruisje kan de regel in zijn geheel verwijderd worden.

Let op
: Als u op de pagina heeft ingezoomd kan het voorkomen dat de x buiten uw beeld valt. Wanneer u uitzoomt verschijnt de x weer in beeld.

Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op of stel uw vraag via ons informatieformulier.

Contact opnemen
Onze klantenservice is telefonisch te bereiken op maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer: 088 - 00 24 440.

CRV Mineraal