MPR Dracht

Automatisch drachtonderzoek vanuit melk

  • Inzicht in de dracht per koe
  • Automatisch instelbare drachtcontrole
  • Meer rust en tijdsbesparing voor koe en veehouder

MPR Dracht

MPR Dracht is de makkelijkste manier om uw veestapel te controleren op het aantal drachten.

MPR Dracht signaleert de dracht via een test op een specifiek eiwit dat pas aanwezig is in de melk als de koe drachtig is. Bij deelname aan MPR Dracht is tijdens de afname van de melkproductieregistratie automatisch in te stellen welke monsters getest moeten worden op dracht. Dit gaat volledig geautomatiseerd en naar uw eigen wensen. Meer gemak én tijdsbesparing dus!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over MPR Dracht? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Je merkt meteen dat het bij onze koeien een hoop stress scheelt’
Maatschap Barry en Johan Oosthoek uit Schipluiden

Wat levert MPR Dracht u op?

MPR Dracht geeft automatisch inzicht in de drachtstatus en koeien die u niet wilt testen, kunt u ‘uitzetten’. MPR Dracht valt volledig naar eigen wens in te richten en helpt de tussenkalftijd te verkorten. Kortom, het biedt u gemak en bespaart u tijd.

  • U kiest 1, 2 of 3 keer testen na inseminatie
  • Bij resultaat ‘twijfel’ hoeft u niet voor die test te betalen
  • U hoeft geen koeien meer vast te zetten
  • De test is zeer betrouwbaar (98%), net als een diagnose via opvoelen of scannen

Bent u geïnteresseerd in de werkwijze van MPR Dracht? Bekijk de werkwijze van MPR Dracht of lees wat MPR Dracht voor melkveehouder Ad van den Berg betekent.

Meer zien in melk met MPR Dracht

Start nu met MPR Dracht!

Bent u ook benieuwd wat MPR Dracht voor u kan betekenen? Via Mijn CRV beheert u zelf uw deelname MPR Dracht als u al deelnemer aan MPR bent. Hier kunt u uw deelname aan- en/of uitzetten en de selectiecriteria aanpassen, zoals de frequentie (1, 2 of 3 keer testen) en de dagen interval na dekking. Na iedere wijziging in deelname ontvangt u daarvan een bevestiging per e-mail.

Bekijk ook de actuele tarieven van dit product.

Ook interessant voor u:

Ki-dienstverlening

Onze inseminatoren zijn vakkundig, praktisch en specialistisch opgeleid. Echte experts op het gebied van vruchtbaarheid én 365 dagen per jaar inzetbaar.

Melkproductieregistratie

Melkproductieregistratie (MPR) is een belangrijke schakel in uw bedrijfsvoering. U krijgt waardevolle informatie die beslissen makkelijker maakt.

Vruchtbaarheid op Maat

Betere vruchtbaarheidsresultaten en meer rendement van uw veestapel met Vruchtbaarheid op Maat. Naar wens ingericht voor een vast tarief per maand.