Laatstekansembryo's

Laatstekansembryo

Uw waardevolle koe toch drachtig

  • 50% kans op dracht
  • Voorkom afvoer ten gevolge van slechte vruchtbaarheid
  • Bespaar op opfokkosten

Laatstekansembryo's maken het verschil

Soms lukt het niet om een waardevolle koe opnieuw drachtig te krijgen via inseminatie. Het gevolg kan zijn dat de koe wordt afgevoerd. Dit is het moment om een 'laatstekansembryo' in te zetten.

Met een laatste kans embryo heeft u bij slechte eicelkwaliteit duidelijk meer kans dat uw dier drachtig wordt dan van een inseminatie. Hierdoor heeft u minder kosten voor vervanging. Daarnaast produceert een oudere koe meer melk, dat levert u dubbel rendement op.

Wat met negen keer insemineren niet lukte, lukte met een 'laatstekansembryo' wel: de dertien jaar oude Siene 74 drachtig krijgen.
Melkveehoudster Sandra Hulsman-Dankelman uit Arriën

Wat kost het?

De kosten voor het inzetten van een laatstekansembryo bestaan uit een basistarief, de transplantatie en het embryo.
Neem voor meer informatie contact op met uw contactpersoon of bel gerust via EP Planning en coördinatie 088 - 00 24 432.

Bekijk hier de actuele tarieven voor het tarief van dit product.

Hoe geef ik mijn koe op?

Op de dag dat de koe tochtig is, geeft u de ontvangster voor een laatstekansembryo op via onze website of neem contact op met de afdeling ET-planning via 088 00 24 432. Eén week na de melding komt de transplanteur het embryo transplanteren.

Wilt u een eigen koe spoelen?
U kunt er ook voor kiezen om een eigen topkoe uit uw eigen stal te spoelen. De gewonnen embryo’s kunt u in uw eigen dieren transplanteren.


Ook interessant voor u:

Embryotransplantatie

Bereik snelle genetische vooruitgang van uw veestapel met embryotransplantatie (MOET). Onze specialisten zijn deskundig en hebben jarenlange ervaring.

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheid, een belangrijk thema op het bedrijf. Want goede vruchtbaarheid zorgt voor gezonde koeien die gemakkelijk drachtig worden en minder problemen hebben.

Vruchtbaarheid op Maat

Betere vruchtbaarheidsresultaten en meer rendement van uw veestapel met Vruchtbaarheid op Maat. Naar wens ingericht voor een vast tarief per maand.