Blaarkop

Sober dubbeldoelras met solide bouw

  • Unieke bloedvoering
  • Sterk in gezondheid
  • Overwegend laatrijp

Blaarkop

De blaarkop kent reeds een lange historie in Nederland, al in de 14e eeuw is het ras beschreven. Het is een dubbeldoelrund gekenmerkt door een solide bouw, mooie verhoudingen en een gepaste bespiering.

De blaarkop is zwart of rood en wordt gekenmerkt door een witte kop met ‘blaren’. Blaarkoppen zijn overwegend laatrijp; ze groeien lang door en zijn slow starters qua melkproductie. Ze hebben een rustig karakter en zijn goed benaderbaar, daarbij beschikken zij over een goede gezondheid en makkelijke afkalving. Het zijn robuuste dieren die lang meegaan.

Interesse in fokken met blaarkoppen? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste strategie voor uw fokdoel? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

De blaarkop is een robuust ras lange levensduur

Blaarkop-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod blaarkop in de webshop en bestel direct.
Bekijk blaarkop in de webshop

Unieke doorbloeding

De blaarkop staat bekend om zijn krachtige beenwerk, goedgevormde harde klauwen, een goede uier en een mooi eiwitgehalte in de melk. Bijzonder is dat bij het blaarkopras de bloedgroep B19 voorkomt. Dit maakt het ras uniek gezien het feit dat deze bloedgroep niet bij andere Nederlandse rassen voorkomt.

Blaarkoppen hebben een goed aanpassingsvermogen. Bij wisselende omstandigheden houden ze zich goed staande. De blaarkop heeft fijner haar dan veel andere rassen, dit zorgt voor een dichtere vacht, soms zelfs wollig. Dit maakt dat ze kouder weer goed kan doorstaan. Vanwege zijn soberheid en duurzaamheid blijkt het blaarkopras zeer geschikt voor de biologische melkveehouderij of voor natuurbeheer.

Lees meer over het blaarkopras op de websites zeldzamerassen.nl en szh.nl/runderen/groninger-blaarkop.

Geschikt voor meerdere doeleinden

Blaarkop is geschikt voor meerdere doeleinden

Ook interessant voor u:

CRV MRIJ

Het Hollandse mrij-ras is voor steeds meer veehouders interessant. De mrij-koe is robuust, vruchtbaar, geeft een hoog eiwitpercentage en meer omzet.

InSire

Sneller naar een betere veestapel? Met onze jonge, merkergeselecteerde InSire-stieren ben u verzekerd van topkwaliteit voor een interessante prijs.

Fries-Hollands

Fries-Hollands is een krachtig, sober dubbeldoelras met lichte nadruk op melkproductie. Ze presteert goed bij veel ruwvoer.