Met Create maakt CRV exclusieve topstieren beschikbaar

Categorie: Persbericht
Delta Warren P RF
Delta Warren P RF

Deze week is CRV gestart met de verkoop van sperma van de stier Delta Warren P. Hij is op dit moment de hoogst beschikbare stier voor NVI en wordt dan ook volop ingezet als stiervader in het Delta-fokprogramma. Delta Warren P is de allereerste NVI-stier in het Create-programma.

Met het Create-programma maakt CRV exclusieve topstieren, die voorheen eerst alleen werden ingezet voor het fokprogramma, onder voorwaarden direct beschikbaar voor alle veehouders. Naast NVI-stier Delta Warren P zijn ook de hoge TPI-stieren Fustsyn Parker, Peak Palomine en Peak Sortudo op dit moment beschikbaar via het Create-programma.

Fustsyn Parker, veelgevraagde TPI-stier in het Create-programma
Fustsyn Parker, veelgevraagde TPI-stier in het Create-programma

Overeenkomst met CRV

Veehouders die sperma kopen van een Create-stier, sluiten een overeenkomst met CRV. In deze overeenkomst worden afspraken gemaakt over de uitvoering van merkeronderzoek bij de nakomelingen en de verkoop van de allerhoogste nakomelingen aan CRV. Stieren blijven maar een beperkte tijd via het Create-programma beschikbaar. Daarna komt het sperma van topstieren zo snel mogelijk zonder voorwaarden vrij beschikbaar.

Wens van veehouders ingevuld

‘Alle grote fokkerijorganisaties zetten hun meest interessante nieuwe stieren in eerste instantie alleen zelf in als stiervader. Hiermee beschermen ze hun dure fokprogramma’, legt Evert Top, manager marketing Nederland-Vlaanderen uit. ‘CRV volgt deze trend, maar met Create komen we tegelijkertijd tegemoet aan de wensen van veehouders die deze exclusieve jonge stieren graag zo snel mogelijk willen inzetten op hun eigen dieren. Dankzij Create kunnen alle veehouders dus maximaal profiteren van de snelle genetische vooruitgang in ons fokprogramma.’

Stieren uit het Create-progamma zijn voorlopig alleen via de buitendienstmedewerkers en de klantenservice van CRV te bestellen.