Melkrijke Hamptondochters zeer vruchtbaar

Melkrijke Hamptondochters zeer vruchtbaar
Hilltop Acres Hampton Molly, dochter van Hampton

‘Dochters van Hampton staan bekend als probleemloze koeien, ongeacht in welke veestapel, welk land of welk werelddeel ze staan. En net als hun vader Dario hebben ze een super levensduur’, vertelt Jake Hushon, salesmanager bij New Generation Genetics, enthousiast.

De Hamptondochters zijn middelgroot van formaat en stralen een enorme melkrijkheid uit. De kruising Dario x Cadence werpt in de praktijk zeker vruchten af.

Dikke plus voor productie

Met neutrale gehalten en een dikke plus voor productie is de melkrijkheid terug te zien in het verervingspatroon. ‘Ook op het gebied van beenwerk staan ze hun mannetje’, geeft Hushon aan. ‘Ze hebben de juiste beenstand en een uitstekend beengebruik. Dat zien we ook zeker terug in de praktijk.’ Met name op robotbedrijven is beengebruik belangrijk voor een goed bezoekgedrag aan de robot.

‘Hamptondochters staan bekend als probleemloze koeien, ongeacht in welke veestapel, welk land of welk werelddeel ze staan’

Robotbedrijven

Hampton vererft niet alleen goede benen, maar ook een zeer solide voor- en achteruieraanhechting met een bijna perfecte speenplaatsing. ‘Zijn dochters presteren dan ook zeer goed op robotbedrijven’, aldus Hushon. Daarnaast vererft Hampton een uitstekende dochtervruchtbaarheid. Hij beschikt over de aAa-code 246. Met Hampton is het brownswissaanbod uitgebreid met een kwaliteitsstier die melkrijkheid, uierkwaliteit en vruchtbaarheid combineert.

Hampton (Dario x Cadence x Vigor)

Hampton (Dario x Cadence x Vigor)

  • Laag celgetal
  • Gemiddelde hoogtemaat
  • Vruchtbare dochters
  • CRV Gezondheid 3%
  • CRV Efficiëntie 3%