Fleckvieh: fitnesstopper Worldcup voor melk én vlees

Lamore (v. Watt), moeder van Worldcup

Fokken met Worldcup zorgt voor de complete fleckviekoe door de combinatie van melk én vlees. Door zijn goede melkvererving en vlakke gehalten brengt hij veel kilogrammen vet en eiwit extra.

Johannes Wolf, productmanager fleckvieh bij CRV Duitsland, geeft aan: ‘Worldcupdochters zijn in de praktijk zeer compleet.’ De combinatie van melkrijkheid, bespiering en een goed exterieur is zeer gewenst door veehouders.

Kwaliteitsuiers

‘Worldcupdochters zijn goed ontwikkeld, ruim bespierd en blinken uit in beenwerk en zeker ook in uiers,’ vertelt Wolf. ‘De ondiepe uiers vallen op door de vaste aanhechting en de gewenste speenplaatsing en speenlengte.’ In de praktijk betekent dit dat de dochters ook prima passen op robotbedrijven. Vanwege de goede benen, de melkrijkheid en het goede exterieur past Worldcup eigenlijk bij iedere veehouder.

‘Worldcupdochters zijn in de praktijk zeer compleet met de combinatie van melkrijkheid en bespiering’

Uitstekende vruchtbaarheid

Worldcup is ook een stier met een hoge score voor alle fitnesskenmerken. Hij vererft met name een uitstekende vruchtbaarheid en een prima uiergezondheid. Daarmee scoort hij +4% voor CRV Gezondheid en vanwege zijn melkvererving en levensduur +4% voor CRV Efficiëntie. ‘De dochters van Worldcup zijn allround en zullen elke lactatie beter worden’, aldus Wolf.

Tot slot vererft Worldcup ook de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit. Hij beschikt over de aAa-code 342.

Worldcup (Wertvoll x Watt x Reumut)

Worldcup (Wertvoll x Watt x Reumut)

  • Combineert melk én vlees
  • Fitnesstopper
  • Foutloos exterieur
  • CRV Gezondheid +4%
  • CRV Efficiëntie +4%