Hoornloos

Genetisch hoog niveau met dominante vererving

  • Gemak: u hoeft uw dier niet meer te onthoornen
  • Diervriendelijk alternatief
  • Genetisch van hoog niveau

Fokken op hoornloosheid

Interesse in het introduceren of uitbreiden van hoornloosheid in uw veestapel, met genetische vooruitgang op andere kenmerken? Dat kan!

De vraag naar hoornloze stieren neemt wereldwijd sterk toe. Hoornloze stieren zijn een duurzaam alternatief voor onthoornen. Hoornloosheid is een eigenschap die van nature voorkomt in de holsteinpopulatie.

Interesse in het introduceren of uitbreiden van hoornloosheid in uw veestapel? Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘Jacko PP biedt het hoornloze totaalpakket’
Marcel Fox, foktechnicus CRV over fokken op hoornloosheid

Hoe werkt fokken op hoornloosheid?

Het fokken op hoornloosheid is relatief gemakkelijk, doordat het wordt bepaald door één gen dat dominant vererft. Dieren die zonder hoorns worden geboren, kunnen heterozygoot (Pp) of homozygoot (PP) hoornloos zijn. Dat wil zeggen dat ze het gen alleen van hun vader of moeder of van beide ouders hebben meegekregen.

Dankzij ons progressief fokbeleid gaat het genetisch niveau de laatste jaren met sprongen vooruit. Met de verdere ontwikkeling van het hoornloosfokprogramma door CRV nemen de mogelijkheden toe om homozygoot hoornloze stieren met perfecte fokwaarden te fokken.

Bent u geïnteresseerd in fokken op hoornloosheid? Lees wat fokken op hoornloosheid voor foktechnicus Marcel Fox betekent.

Start nu met fokken op hoornloosheid!

CRV beschikt over een mooie selectie hoornloze stieren die ingezet kunnen worden op uw veestapel. Bent u nieuwsgierig naar hun prestaties? Kijk dan eens bij ons aanbod:

Ook interessant voor u:

CRV Holstein

De holsteinstieren van CRV beschikken over een uitstekende gezondheid en efficiëntie en vallen op door hun hoge eiwit- en vetvererving en prima beenwerk.

StierAdviesProgramma (SAP)

Hogere omzet per koe, goed stieradvies en meer. Ons StierAdviesProgramma (SAP) en onze StierWijzer geven al zo'n 40 jaar diverse mooie resultaten.