CRV HerdOptimizer

CRV HerdOptimizer

Slim inzicht in uw fokkerijgegevens
  • Rangschik uw veestapel op basis van uw fokdoel
  • Zicht op genetische kwaliteit van uw vee
  • Verbeter simpel uw bedrijfsprestaties

Wat is HerdOptimizer?

HerdOptimizer is een eenvoudige fokkerijtool met een dynamisch overzicht. Deze applicatie geeft u inzicht in het genetisch potentieel van uw veestapel. Ook heeft u inzicht in de gebruikte stieren in uw veestapel en kunt u fokkerijprestaties opvragen. Dit is belangrijk wanneer u fokkerijbeslissingen neemt om uw ideale koe te fokken. In HerdOptimizer wordt uw veestapel gerangschikt op basis van uw eigen fokdoel, of op een kenmerk naar keuze zoals NVI, kg melk, uiergezondheid of hoornloosheid. Zo spoort u eenvoudig uw genetisch beste dieren op.

‘Met fokkerij vallen genen soms anders dan verwacht. Merkeronderzoek brengt dat in beeld.’
Maarten Makkink

Hoe sluit ik CRV HerdOptimizer af?

Volg de volgende stappen om u direct aan te melden bij CRV HerdOptimizer:

  1. Log in op mijn CRV via deze link
  2. Volgende u op 'producten' links in het menu
  3. Kies het gewenste product en klik op aanmelden
  4. Klik op volgende en ga akkoord met de voorwaarden
  5. Klik op aanmelden

Maakt u al gebruik van CRV HerdOptimizer?

Bent u ook benieuwd naar CRV HerdOptimizer? U kunt nu kosteloos gebruikmaken van CRV HerdOptimizer. Zo kunt u alvast een kijkje nemen in de applicatie. Aanmelden kan heel eenvoudig via uw Mijn CRV-account.

Heeft u het 'Mijn CRV-account' nog niet geactiveerd? Lees hier het stappenplan om te starten met Mijn CRV.

Merkertesten

Behoefte aan meer zekerheid? Een merkertest geeft een volledig en betrouwbaar overzicht van de genetische potentie van uw kalf.

Het merkeronderzoek is niet alleen een methode om genomische fokwaarden te bepalen, het geeft ook inzicht in de genetische aanleg van een kalf voor bepaalde erfelijke kenmerken als roodfactor, hoornloosheid, A2A2-melk en kappacaseïne. Tot slot wordt met merkeronderzoek de afstamming van een dier bevestigd.

U kunt eenvoudig in HerdOptimizer een merkertest aanvragen en u krijgt direct een haarzakje toegestuurd.

StierAdviesProgramma

Maakt u al gebruik van ons StierAdviesProgramma? In CRV HerdOptimizer kunt u de individuele stieradviezen terug zien. Daarnaast worden de genomische fokwaarden meegenomen bij het maken van een StierAdvies. Zo maakt u eenvoudig de beste paringen en werkt u aan een hoger rendement.

CRV Dier en CRV Bedrijf

Naast CRV HerdOptimizer zijn er ook twee nieuwe beheerapplicaties. CRV Dier en CRV Bedrijf. Deze 3 vervangen het programma VeeManager. CRV Dier geeft u alle informatie over dierniveau en CRV Bedrijf op het niveau van de gehele veestapel. Met CRV HerdOptimizer heeft u alle fokkerijgegevens bij de hand. Gebruikt u meerdere producten dan is het CRV Managementpakket voor u voordeliger. Bent u benieuwd naar één van de twee applicaties? Bekijk CRV Dier of bekijk het CRV Bedrijf .

Ook interessant voor u:
CRV Managementpakket

Naast de mogelijkheid om losse producten af te nemen bij CRV, is het ook mogelijk om ze af te nemen in pakketvorm: het CRV Managementpakket. Gebruikt u meerdere programma's van CRV? Dan is het CRV Managementpakket wellicht voordeliger voor u..

Mijn CRV

Mijn CRV is uw persoonlijke pagina. Hier vindt u uw persoonlijke gegevens, heeft u inzicht in uw deelnames en kunt u een nieuwe deelname aanvragen.