Drachtcontrole

Drachtcontrole

Direct aanmelden

Duidelijkheid over drachtstatus

  • Cursus leren insemineren
  • Direct actie ondernemen indien nodig
  • Zekerheid over inseminaties

Drachtcontrole

Drachtcontrole biedt u de zekerheid over het wel of niet slagen van inseminatie(s). Dit kan handig zijn als u zelf insemineert, maar ook als u laat insemineren. U kunt dus direct reageren op problemen bij de vruchtbaarheid van uw dieren.

Drachtcontrole kan op verschillende manier gebeuren:

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over drachtcontrole? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

‘De robot verzorgt bij ons het melken, de loonwerker het landwerk en CRV de vruchtbaarheid’
Veehouder William van Balkom uit Kerkzwerve over drachtcontrole

Hoe werkt drachtcontrole?

Een ervaren en speciaal opgeleide medewerker van CRV maakt een scan van de baarmoeder en eventuele vrucht. Dit kan al vanaf 30 dagen dracht.

De drachtcontrole wordt uitgevoerd door uw inseminator en kan gecombineerd worden met een inseminatiebezoek. Rectaal onderzoek is mogelijk vanaf 42 dagen dracht. Mocht er twijfel bestaan over de uitslag van het rectaal onderzoek, dan zijn er voor u geen kosten aan verbonden.

Het vaststellen van de dracht kan nog gemakkelijker door een extra onderzoek van het melkmonster met MPR Dracht. MPR Dracht geeft tijdsbesparing en rust voor zowel u als veehouder als de koe. U kunt deze service volledig naar eigen wens inrichten, kijk voor meer informatie bij MPR Dracht.

Drachtcontrole via scannen

Drachtcontrole

Opgave koeien drachtcontrole

Wilt u direct koeien opgeven voor drachtcontrole? Regel het online via CRV Dier of telefonisch door te bellen met voiceresponse (026-38 98 201 of 203 of 207) en toets het nummer 66 in.

Bekijk hier de ki- en overige opgavecodes.

Start nu met drachtcontrole!

Wilt u meer weten over een van de verschillende vormen van drachtcontrole? Of heeft u interesse in deelname? Vraag informatie aan via ons informatieformulier.


Ook interessant voor u:

Ovalert

Ovalert monitort de koeien dag en nacht qua gezondheid én signaleert tochtige dieren. Zo houdt u grip op uw koeien en weet u het juiste inseminatiemoment.

MPR Dracht

Wilt u ook automatisch drachtonderzoek vanuit melk? Met meer rust voor de koe en voor u meer gemak en tijdsbesparing? Dan is MPR Dracht iets voor u!

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Wilt u de vruchtbaarheid van uw veestapel verbeteren? Onze specialisten halen samen met u meer rendement uit vruchtbaarheid, afgestemd op uw doelen.