CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie

CRV Gezondheid
en CRV Efficiëntie

Wereldwijd koploper

  CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie

  Wij geloven dat betere koeien leiden tot een beter leven voor veehouders, hun veestapel en de omgeving om hen heen.

  Een perfecte balans tussen gezonde en efficiënte koeien is daarbij ons uitgangspunt, want hoe gezonder een koe, hoe efficiënter zij produceert. Niet voor niets zijn wij daarom wereldwijd koploper in gezondheid en efficiëntie.

  ‘Met gezonde koeien is het prettig werken’

  Wij sturen op een gezonde veestapel. Dat vinden we heel logisch. Geen getob met koeien, dat werkt gewoon veel prettiger.
  Familie Van Dee, melkveehouderij in IJzendoorn

  Indexen CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie

  CRV ondersteunt veehouders in het fokken van een probleemloze veestapel die voer efficiënt omzet in melk met een hoge levensduur en ook nog eens minder uitstoot. De unieke en makkelijk te gebruiken CRV-indexen helpen daarbij:

  CRV Gezondheid

  Een gezonde veestapel geeft meer werkplezier en verhoogt het inkomen. De index CRV Gezondheid verbetert de vruchtbaarheid en uier- en klauwgezondheid. Dit heeft als voordeel dat de veestapel makkelijker te managen is en dat koeien minder behandeld hoeven te worden.

  Belangrijke bouwstenen van CRV Gezondheid zijn vruchtbaarheid, klauwgezondheid en uiergezondheid.

  Bestel nu onze gezondheidstoppers

  CRV Gezondheid


  CRV Efficiëntie

  Een efficiënte veestapel produceert meer kilogrammen melk of vlees met minder grondstoffen. Dat is beter voor het rendement én voor het milieu! De index CRV Efficiëntie verhoogt de voerefficiëntie, de levensduur en de productie van de veestapel.

  Belangrijke bouwstenen van CRV Efficiëntie zijn productie, voerefficiëntie en levensduur.

  Bestel nu onze efficiëntietoppers

  CRV Efficiëntie

  ‘Sterke koeien leveren mij de efficiëntie die ik wil: goede melkproductie en hoog rendement’

  Genetische aanleg van mijn veestapel vind ik belangrijk, zodat ik zeker weet dat onze koeien een hoog rendement leveren.
  Linda de Jong, Barnkamper Holsteins, Beusichem
  Bekijk ons stierenaanbod

  Ons stierenaanbod

  Bekijk via onderstaande button ons gezonde en efficiënte stierenaanbod in de webshop en bestel direct.
  Ga naar de webshop

  Wij geloven in bewijsbare vooruitgang

  Wij staan voor vooruitgang en willen dat onze veehouders dit dagelijks merken in de praktijk. Gezonde en efficiënte koeien dragen namelijk niet alleen bij aan het werkplezier en het milieu, maar zorgen ook voor een beter inkomen. Daarom werken we continu aan innovatieve producten, services en fokwaarden en is dit onze belofte aan onze melkveehouders:

  Daarom kiest u voor CRV – Infographic

  Koploper in gezondheid en efficiëntie

  Samen met veehouders wereldwijd werken we aan gezonde en efficiënte veestapels. Al sinds jaar en dag zetten we ons hiervoor in. We zijn niet voor niets de koploper in gezondheid en efficiëntie en daar zijn we trots op!

  • We helpen veehouders efficiëntere koeien te fokken. CRV is namelijk de eerste en meest innovatie ki-organisatie ter wereld die echte individuele voeropnamedata verzamelt (van jaarlijks >2000 koeien) en gebruikt om innovatieve producten en fokwaarden te ontwikkelen.
  • Koeien van onze klanten en leden hebben de hoogste levensproductie ter wereld met zonder twijfel een van de hoogste vet- en eiwitgehalten. Een toonbeeld van gezondheid en efficiëntie dus.
  • We hebben meer dan 1,6 miljoen gegevens verzameld voor klauwgezondheid. Een sterke en betrouwbare basis om fokken op gezonde klauwen voor iedere veehouder mogelijk te maken.

  • Fokken op uiergezondheid is gemakkelijk en doeltreffend. We hebben data verzameld van meer dan 3 miljoen koeien om betrouwbare fokwaarden en indexen op stier- en koeniveau te ontwikkelen.
  ‘Het aantal gevallen van mortellaro in mijn veestapel is verminderd van 26 naar slechts 6 gevallen per jaar’
  Kees Simons, melkveehouder te Steenbergen

  Duurzaamheid hoog in het vaandel

  • Wist je dat CRV wereldwijd de eerste en enige is die een methaanindex ontwikkelt? Zo kunnen koeien ook bijdragen aan een beter milieu.
  • Het Dairy Breeding Center in Wirdum is het grootste centrum van Europa voor de productie van hoogwaardige embryo’s. Dit is de kern van de volgende generatie nog gezondere en efficiëntere koeien.
  • We willen bijdragen aan gezondere en duurzamere koeien door de nieuwste technologieën te gebruiken of zelf te ontwikkelen. CRV staat bijvoorbeeld aan de wieg van genomicselectie. We hebben de meeste genomicsdata, veilig en betrouwbaar in eigen boerenhanden.


  CRV Koploper in gezondheid en efficiëntie

  Wilt u ook een gezonde en efficiëntie veestapel? Bekijk stieren stieren die bij u passen in onze webshop of neem contact met ons op voor een goed advies!

  Veestapeladviseur