Stal Harfsen is nu vijfsterrenhotel voor CRV-stieren

Categorie: Stierennieuws
Stal Harfsen is nu vijfsterrenhotel voor CRV-stieren

De stierenstal van CRV in Harfsen is ingrijpend verbouwd. ‘We hebben een vijfsterrenhotel voor onze stieren gerealiseerd en ook voor onze stalmedewerkers een heel prettige werkomgeving gecreëerd’, vertelt Leo Schooltink, teamleider stierlocatie Harfsen en Ambt Delden.

Op de spermaproductielocatie in Harfsen kunnen we nu 100 stieren in comfortabele strohokken van 27 vierkante meter huisvesten. De hokken zijn zo ingericht dat het welzijn voor de dieren maximaal is. Daarbij kan het werk zoveel mogelijk gemechaniseerd worden uitgevoerd en is een veilige werkomgeving voor de medewerkers gewaarborgd. In de stal is speciale UV-verlichting geïnstalleerd die zonlicht imiteert. Onder invloed van dit UV-licht maken de stieren vitamine D aan. Dit bevordert de gezondheid en kwaliteit van het sperma.

Allerhoogste kwaliteitseisen

Eerder zijn de stallen in Harfsen al voorzien van een gecontroleerd klimaatsysteem om knutten en andere ziekteverwekkers te weren. Dit systeem werkt met overdruk en filters op de luchtinlaat.
‘Met de afronding van deze verbouwing beschikt CRV nu in zowel Giekerk als Harfsen over productielocaties die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Hiermee lopen we wereldwijd voorop’, aldus Leo Schooltink.
Vanwege de veterinaire veiligheid is de stierenstal niet open voor bezoekers. Maar via onderstaande video krijgt u een virtuele rondleiding. Daarnaast zijn binnenkort bewegende beelden te zien van enkele populaire stieren uit het CRV-aanbod.