Rodeo: met dochters stevig in het zadel

Categorie: Stierennieuws
Rodeodochter Christy 3 van familie Voskuilen uit Hoogland
Rodeodochter Christy 3 van familie Voskuilen uit Hoogland

‘Het zijn gemakkelijke dieren om mee te werken’, vertelt Henk Voskuilen, die met hulp van zijn zoon Rico 45 koeien melkt. Aan tien rietjes van de destijds als InSire Selectstier beschikbare Double W Rodeo hield de familie Voskuilen in Hoogland zes prima vaarzen over.

Veel breedte en goede uiers en benen

Henk Voskuilen vervolgt: ‘We hebben een oudere stal, maar de Rodeodochters passen prima in de boxen. Ze zijn niet heel groot, maar hebben wel veel breedte en goede uiers en benen’, aldus de veehouder. ‘Ja, wij zijn heel tevreden over Rodeo en gaan hem dan ook weer gebruiken’, vertelt Rico. ‘We hebben alweer tien rietjes besteld. Als we daar nou eens net zo veel geluk mee hebben als met die eerste tien …’

‘Wij zijn heel tevreden over Rodeo en gaan hem dan ook weer gebruiken’

Halfbroer van Ranger

Delta Regardzoon Double W Rodeo is een halfbroer van de veelgebruikte Double W Ranger. Beide stieren zijn gefokt door Willem Booy en Wendie Ottens uit Benneveld en beide zijn zonen van Double W Ricky 8, een met 88 punten ingeschreven dochter van Snowfever, die een levensproductie realiseerde van ruim 44.000 kg melk met 5,18% vet en 3,93% eiwit.

Net als Ranger bewijst Rodeo de fokkracht van de Rickyfamilie met zijn dochters. Voor productie is hij de hoogste dochtergeteste stier in het aanbod en is hij menig jongere stier de baas. Rodeodochters produceren zeer persistent en blijven dan ook constant in conditie. Ze hebben voor de hoge productie bovendien relatief weinig voer nodig. Het zijn gemakkelijk te managen koeien met sterk aangehechte, ondiepe uiers met iets korte spenen. De in achteraanzicht parallel geplaatste achterbenen worden uitstekend gebruikt. Rodeo vererft bovendien de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit en is geschikt voor gebruik op pinken.

Rodeo Regard x Snowfever x Sterngold

Rodeo Regard x Snowfever x Sterngold

  • Breedte in de voorhand
  • Beste benen
  • Geweldige persistentie
  • CRV Gezondheid +4%
  • CRV Efficiëntie +11%