Launch PP: het perfecte plaatje met dubbel P

Categorie: Stierennieuws
Launch PP: het perfecte plaatje met dubbel P
Launch PP: het perfecte plaatje met dubbel P

De homozygoot hoornloze Delta Launch PP bewijst dat fokken op hoornloosheid beslist niet ten koste hoeft te gaan van andere eigenschappen. Sterker nog: hij is in het roodbontaanbod de stier met de hoogste NVI.

Veel melk, goede voerefficiëntie en mooie score gezondsheidskenmerken

Launch PP vererft veel melk met zeer hoge gehalten en combineert dit met een goede voerefficiëntie. Daarbij scoort hij goed op alle gezondheidskenmerken, waarbij de 108 voor klauwgezondheid in positieve zin opvalt. Alle kalveren van de nieuwe InSire Topstier blijven hoornloos en ze zullen uitgroeien tot dieren met een gemiddelde hoogtemaat en veel ruimte in de voor- en middenhand. Launch PP is bovendien de beste stier voor beenwerk op de kaart. De nieuwe InSire Topstier heeft de aAa code 351 en is breed inzetbaar in zowel de rood- als de zwartbontpopulatie.

‘De Lols zijn gemakkelijk te managen koeien, die probleemloos dikke melk produceren. Dit verervingsprofiel zien we ook bij Launch’

Bewezen fokkracht uit Lolfamilie

Launch PP komt uit de Lolfamilie van Sietze Henk Haytema uit Koudum. Deze familie bewees haar fokkracht eerder met de prestaties van Delta Fun P. En naast Launch PP zijn nu ook de Loltelgen Caudumer Lifesaver en Delta Louis P (halfbroer van Launch PP) bij CRV beschikbaar.

‘De Lols zijn gemakkelijk te managen koeien, die probleemloos dikke melk produceren. We hebben een extensieve bedrijfsvoering en de koeien moeten het hier voornamelijk op gras doen. Dat gaat dieren uit de Lolfamilie heel goed af’, vertelt Haytema. Hij wijst bijvoorbeeld naar de prestaties van Caudumer Lol 371 (v. Balisto), de grootmoeder van Launch PP. ‘Zij produceerde in haar tweede lijst 11.036 kg melk met 5,30% vet en 4,00% eiwit en realiseerde daarmee een lactatiewaarde van 137. Ze kreeg bovendien 86 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 89 voor uier en 86 voor benen en beschikt over harde klauwen waarop ze nog nooit mortellaro heeft gehad’, aldus de veehouder. Op basis van genoomfokwaarden werd haar dochter van Handy P (Caudumer Lol 422 PP) aangekocht door CRV. Ze kalft binnenkort, maar geeft met haar zonen Louis P en Launch PP alvast een mooi visitekaartje af.

Delta Launch PP (Jopper P x Handy P x Balisto)

Delta Launch PP (Jopper P x Handy P x Balisto)

  • Geweldige productie
  • Super beenwerk
  • 100% hoornloze kalveren
  • CRV Gezondheid 6%
  • CRV Efficiëntie 16%