Gehalterijke CRV-stieren vormen route naar gezonde en efficiënte koeien

Categorie: Persbericht
Gehalterijke CRV-stieren vormen route naar gezonde en efficiënte koeien

CRV-stieren vormen de route naar een gezonde en efficiënte veestapel. Hogere gehalten leveren direct meer melkgeld op en zijn een belangrijke bouwsteen van een hogere efficiëntie. CRV introduceert deze indexdraai daarnaast ook de unieke fokwaarde voerefficiëntie. Koeien produceren bij een hogere voerefficiëntie meer melk uit dezelfde hoeveelheid voer. Het resultaat is een beter financieel rendement en een lagere methaanuitstoot. Samen met u werken we daar graag aan.

Krachtpatsers met goede gehalten

Met ruim 2500 dochters aan de melk bevestigt Ranger opnieuw zijn fokwaarden en daarmee zijn kwaliteit. Double W Ranger (v. Reflector) verbetert zowel uiers (109) als benen (110) en brengt ruimte en kracht in de koeien.

Esmonique 4 (v. Ranger)
Esmonique 4 (v. Ranger)

Zijn halfbroer Double W Rodeo (v. Regard) is een opvallende dochtergeteste nieuwkomer van vergelijkbaar kaliber: een complete, allround vererver met nog meer melk (+893 kg) en dezelfde breedtematen. Ook de gehalten van Ranger en Rodeo zijn met respectievelijk +0,14% eiwit en +0,10% eiwit onderscheidend te noemen. Binnen de top 10 NVI onderstrepen CRV-stieren zeker hun gehalterijkheid.

Double W Ranger verbetert zowel uiers (109) als benen (110) en brengt ruimte en kracht in koeien
Double W Ranger verbetert zowel uiers (109) als benen (110) en brengt ruimte en kracht in koeien

Levensduur en voerefficiëntie

Finderdochters staan bekend om hun hoge gehalten (+0,50% vet en +0,14% eiwit). Bouw Finder (v. Balisto) is daarnaast de onbetwiste nummer 1-stier voor een andere belangrijke bouwsteen van CRV Efficiëntie, namelijk levensduur (1026 dagen). Hij bevestigt daarmee zijn torenhoge genomicfokwaarde van destijds. Finder excelleert ook op het gebied van gezondheid (CRV Gezondheid +10%) door goede scores voor uiergezondheid (106), vruchtbaarheid (105) en klauwgezondheid (107).

Jacuzzizoon Delta Endless uit een Finderdochter toont de efficiëntie van vaderszijde en gehalten van moederszijde. Hij is de absolute lijstaanvoerder voor NVI (+390) en heeft een zeer hoge Inet van +539, wat ook een belangrijke bouwsteen is van zijn geweldige index voor CRV Efficiëntie (+20%). Ook voor de nieuwe fokwaarde voerefficiëntie scoort hij met 112 uitstekend.

Outcross bloedvoering

Efficiëntietoppers Bush-Bros Fragrant (v. Alta Cabot) en Delta Tornado (v. Skywalker) blinken ook uit in de vererving van voerefficiëntie (108 en 107). Met hun outcross bloedvoering zijn ze een waardevolle toevoeging aan het aanbod. Fragrant is Amerikaans gefokt, maar vertoont met +1138 kg melk en +0,42% vet en +0,14% eiwit een echt CRV-verervingspatroon.

De hoornloze troonopvolger van Ranger, Delta Nippon P, beschikt met Hotspot als vader ook over een frisse bloedvoering. Hij bevestigt deze indexdraai zijn mooie fokwaarden. Hij geeft fantastische uiers (114) door, een gemiddelde hoogtemaat (102) en uitstekende gehalten (+0,14% vet en +0,30% eiwit).

Hoornloze stieren stijgen naar de top

Delta Nominator is bij roodbont met +358 NVI een stier in de hoogste regionen. De Jacuzzizoon valt op door zijn CRV Efficiëntie-index van 18%, een voerefficiëntie van 108 en fantastische uiers (110).

Hij wordt voorbijgestreefd door de nieuwe lijstaanvoerder Delta Launch PP (v. Jopper P). Het is volstrekt uniek in de wereld dat een homozygoot hoornloze stier deze torenhoge NVI (+369) met superhoge gehalten (+0,51% vet en +0,27% eiwit) realiseert. Hij stamt uit de bekende Lol-koefamilie (van onder andere Fun P), net als zijn halfbroer Delta Louis P (v. Gywer Rdc). Louis wordt gekenmerkt door een enorme productievererving (+3147 kg melk) en scoort ook torenhoog in het buitenland.

Een andere bloedvoering is een belangrijke reden om Delta Jawline PP (v. Mingo P) aan ons aanbod toe te voegen. Jawline valt op door een foutloze vererving, een goede productie (+723) en een prima vet- (+0,14%) en een hoog eiwitgehalte (+0,21%). Al deze stieren scoren ook bovengemiddeld op de fokwaarde voerefficiëntie.

Delta Nominator is bij roodbont met +358 NVI een stier in de hoogste regionen
Delta Nominator is bij roodbont met +358 NVI een stier in de hoogste regionen

Degelijk en probleemloos

Delta Potter P (v. Maddock P) is al geruime tijd een vaste waarde in ons stierenaanbod en de waardering voor zijn dochters neemt toe naarmate ze ouder worden. Zijn dochters produceren vlot en zeer persistent (106) met hoge gehalten en hebben gezonde klauwen (105).

Ook Delta Rosebud (v. Filou) handhaaft zich met ruim 4500 dochters in de top van de NVI. Hij levert degelijke vaarzen met een spiertje extra en geweldige uiers (109). Zijn dochters zijn makkelijk te managen koeien met een positieve score op alle gezondheidskenmerken. Dat maakt hem de roodbonte nummer 1 voor CRV Gezondheid (+9%). Met name de klauwgezondheid (110) en vruchtbaarheid (108) van zijn dochters zijn opvallend te noemen.

Kittie 108 (v. Potter P)
Kittie 108 (v. Potter P)

Nieuwe dochtergeteste mrij-stier

De Vinkenhof River (v. Rivaal) komt als eerste geteste zoon van Daniëlle 95 deze indexdraai door met keurige fokwaarden. Hij is de nummer 2 dochtergeteste stier met geweldige uiers (112) en super beenwerk (106). Dochters van River hebben dus veel weg van hun succesvolle moeder Daniëlle 95.

Harcon (v. Menno) is dé powerstier bij mrij en doet er deze indexdraai nog een stapje bij met een stijging van 30 NVI-punten, door voor zowel dochtervruchtbaarheid als uiergezondheid 2 punten te stijgen.

Voor elk bedrijf en elke ambitie hebben we een passend aanbod. Samen met u streven we naar een gezonde, probleemloze veestapel die voer efficiënt omzet in melk en garant staat voor een hoge levensproductie. Gezondheid en efficiëntie gaan hand in hand.