Extra onderzoeken uit mpr-melkmonsters

Categorie: Gezondheid
mpr-melkmonsters

De mpr-melkmonsters onderzoeken we standaard op ketose, celgetal, lactose, ureum, vet en eiwit. Wist u dat het mogelijk is die melkmonsters ook te benutten voor specifiek onderzoek op dierziekten? Ook is het mogelijk om de drachtstatus van uw dieren te laten onderzoeken.

Royal GD (Gezondheidsdienst voor Dieren) biedt onderzoeken aan op de dierziekten salmonella, neospora, paratuberculose en ibr aan. Wilt u deelnemen aan deze onderzoeken? Ga dan hier naar de site van GD voor meer informatie. Daar kunt u zich ook aanmelden. Het is niet mogelijk om u aan te melden voor onderzoek op dierziekten via distributiemedewerker, monsternemer of klantenservice van CRV.

Ook Qlip verzorgt onderzoek op salmonellose. Op deze pagina op de site van Qlip vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Na aanmelding (en bevestiging) bij GD of Qlip, hoeft u geen actie meer te ondernemen betreft het nemen van de monsters. GD en Qlip stemmen de logistiek met ons af. De extra kosten voor deze onderzoeken, betaalt u aan GD of Qlip.

Drachtstatus onderzoeken

Het onderzoek van uw melkmonsters op dracht, is wel mogelijk via CRV. Meer informatie over MPR Dracht vindt u hier!