CRV Elite-programma

Uw veestapel snel naar genetisch topniveau

Als deelnemer aan CRV Elite haalt u, met een relatief lage investering én op een veterinair veilige manier, nieuwe bloedlijnen met de hoogste fokwaarden in uw veestapel. Door alleen het ondereind van de koeien te bestemmen als ontvangsters voor embryo’s, versnelt u de genetische vooruitgang extra. Koeien die u normaal gesproken insemineert met een vleesras, leveren nu een kalf op met een hoge fokwaarde!

U ontvangt jaarlijks minimaal 25 embryo’s op uw bedrijf. Deelnemende bedrijven krijgen gratis (intensieve) begeleiding van CRV op het gebied van fokkerij, vruchtbaarheidsmanagement en kalveropfok. Ook op deze manier kunt u uw bedrijfsresultaten verbeteren.

CRV Elite

Inzet embryo’s
Binnen het CRV Elite-programma kunt u kiezen voor roodbont of zwartbont. Vervolgens kiest u uit de segmenten CRV Gezondheid en CRV Efficiëntie of hoornloosheid.

Koeien geven de beste kans om uw Elite-embryo’s uit te laten groeien tot waardevolle kalveren. U bepaalt zelf, eventueel samen met uw CRV Elite-specialist, welke koeien u als ontvangster aanbiedt. De transplanteur zet embryo’s in bij gezonde, vruchtbare koeien. Het is belangrijk dat een ontvangster volkomen gezond is en een regelmatige cyclus heeft.

Ook mag het dier niet vaker dan één keer geïnsemineerd of getransplanteerd zijn in de huidige lactatie. In de checklist vindt u een handig overzicht van alle eisen aan de Elite-ontvangsters.


Start nu met CRV Elite!

Bent u ook benieuwd naar wat CRV Elite voor uw veestapel kan betekenen? Meldt u zich dan aan via de klantenservice van CRV: 088 00 24 440. Daar vindt u ook meer informatie over de vervolgstappen na uw aanmelding.