Lakenvelder

De sobere en probleemloze koe

  • Bijzonder oer-Hollands veeras
  • Zeer duurzaam
  • Kalft gemakkelijk af

Lakenvelder

De lakenvelder is van oudsher een duurzame koe met een bijzondere aftekening. Het ras is fijn gebouwd en wat kleiner dan vele andere Nederlandse veerassen.

Een lakenvelder is geheel zwart of rood met de kenmerkende witte band. Er zijn types die meer naar melktypisch en types die meer naar vleestypisch neigen. Lakenvelders worden vooral gehouden voor de vleesproductie en als zoogkoe.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over de strategie voor uw fokdoel? Vraag informatie aan via het informatieformulier.

Bekijk lakenvelder in de webshop

Lakenvelder-aanbod

Bekijk via onderstaande button ons mooie aanbod lakenvelders in de webshop en bestel direct.
Bekijk lakenvelder in de webshop

Rustig en nieuwsgierig karakter

De lakenvelder is een zeer oud Nederlands ras. Vroeger werden lakenvelders vooral door de adel aangehouden, waardoor hij ook wel bekendstaat als kasteel- of parkrund. Lakenvelders hebben van nature een rustig en nieuwsgierig karakter. De runderen zijn ook goed mak te krijgen door ‘opvoeding’.

De lakenvelder kalft gemakkelijk af

De lakenvelder kalft gemakkelijk af

Duurzaam en een beste vleeskwaliteit

De lakenvelder staat bekend om haar duurzaamheid. Lakenvelders die probleemloos tien jaar of ouder worden, zijn geen uitzondering. Het ras kalft gemakkelijk af en kent een beste vleeskwaliteit.

Lees meer over het lakenvelder-ras via de websites zeldzamerassen.nl en szh.nl/dieren/rund/lakenvelder.

Ook interessant voor u:

CRV MRIJ

Het Hollandse mrij-ras is voor steeds meer veehouders interessant. De mrij-koe is robuust, vruchtbaar, geeft een hoog eiwitpercentage en meer omzet.

Fries-Hollands

Fries-Hollands is een krachtig, sober dubbeldoelras met lichte nadruk op melkproductie. Ze presteert goed bij veel ruwvoer.

Witrik

De witrik, ook wel witrug genoemd, is een oud ras dat al zeer lang in Nederland voorkomt.