Zekere keus met La Rainbow Sweet Silver

Irma 555 (dochter van Silver), 50% BS en 50% HF. Eig.: melkveebedrijf Stokreef, Markelo.
Irma 555 (dochter van Silver), 50% BS en 50% HF. Eig.: melkveebedrijf Stokreef, Markelo.

De brown swiss stier Silver loopt al enige tijd mee en heeft al een kleine 300 dochters aan de melk in Nederland en Vlaanderen. Hij mag zich nog steeds verheugen op veel belangstelling en dat komt omdat hij een zekere keus is met een betrouwbare fokwaarde. Veehouders die brown swiss inzetten in hun kruisingsprogramma hebben met Silver een productiestier die een mooi plusje in eiwit laat zien. Daarmee is zijn fokwaarde betrouwbaar en is hij een zekere keus voor melkveehouders die brown swiss inzetten voor het kruisen, zoals Martijn Ottink uit Bentelo.

Melkveehouder Martijn Ottink: ‘Silver is een productiestier met een mooi plusje in het eiwit, zijn fokwaarde is betrouwbaar waardoor hij een zekere keus is voor melkveehouders'.

5% boven bedrijfsgemiddelde

Hij heeft inmiddels 10 dochters van Silver aan de melk en deze koeien scoren een gemiddelde lactatiewaarde van 105, oftewel 5% boven het bedrijfsgemiddelde. De Silverdochters vallen op door optimale afmetingen waarbij hij de hoogtemaat terugbrengt. Een echte kwaliteit van Silver is zijn uiervererving welke hij heeft meegekregen van zijn moeder die 91 punten voor haar uier kreeg. De Silverdochters hebben fraaie, sterke en gezonde uiers, inclusief een goede melksnelheid.

La Rainbow Sweet Silver

(Kannon x Cadence x Durham)

Fokstier

  • Vruchtbare dochters
  • Beste uiers
  • Ideale melksnelheid

CRV Gezondheid 5%
CRV Efficiëntie 1%

Bestel Silver nu in onze webshop!

La Rainbow Sweet Silver
La Rainbow Sweet Silver