Verschil in begin- en eindvoorraad mest

Verschil in begin- en eindvoorraad mest

RVO heeft de waardering van de mestvoorraad aangepast. Eerder was de eindvoorraad en de beginvoorraad van het jaar erop altijd 1 op 1 gelijk. Echter vanaf 2021 kan in bepaalde situaties de beginvoorraad afwijken ten opzichte van de eindvoorraad van het voorgaande jaar. Welke uitzonderingen er zijn kunt u bekijken in het boetebeleid meststoffenwet RVO, of raadpleeg uw adviseur.

In CRV Mineraal kunt u nu de beginvoorraad wijzigen naar de juiste waarden voor stikstof en fosfaat. Wanneer u iets in wijzigt in de beginvoorraad, wordt de koppeling met de eindvoorraad van het voorgaand jaar verbroken. De gemaakte wijziging in de beginvoorraad wordt niet overgenomen in de eindvoorraad. Er ontstaat dus een verschil. Wanneer er vervolgens een aanpassing gedaan wordt in de eindvoorraad van het voorgaande jaar, blijft de aangepaste regel in de beginvoorraad staan (hierdoor kan het gebeuren dat regels vaker voorkomen). Controleer daarom altijd de begin- en de eindvoorraden.

Wanneer er iets handmatig gewijzigd is, verschijnt er een x achter de regel (via de x kan de regel in zijn geheel verwijderd worden, zie hieronder).

Let op: Als u de pagina heeft ingezoomd kan het voorkomen dat de x buiten beeld valt. Wanneer u uitzoomt verschijnt de x weer in beeld. Deze aanpassing geldt alleen voor mestcode 10 en 14.

Voorbeeld handmatige wijziging

Wilt u het boetebeleid Meststoffenwet van RVO inzien? Klik hier om naar de pagina te gaan.