Tigerwoods de la Vigne, gezond naar een hoge levensproductie

Tigerwoods de La Vigne
Tigerwoods de La Vigne

Gezond oud worden én een hoge levensproductie, dat is het motto van de hoogst beschikbare stier voor NVI: Tigerwoods de la Vigne. De in Frankrijk gefokte Ridercupzoon voert via een gezond fokkende moederlijn terug naar een bekende Franse stammoeder. Een compleet verervingspatroon maken Tigerwoods lijstaanvoerder in het Create-aanbod van CRV.

Vader Ridercup (Lariat x Resolve) is een Amerikaanse jonge allroundvererver. In de moederlijn heeft Tigerwoods diverse in Nederland onbenutte stieren in de afstamming. Dat maakt hem breed inzetbaar. Hij komt uit een familie van productieve, functionele dieren met aantrekkelijk exterieur. Zo produceerde moeder Ruse (v. Yearwood) als vaars in 305 dagen 11.446 liter melk in 305 dagen met 3,98% vet en 3,46% eiwit.

Ruse (v. Yearwood), moeder van Tigerwoods
Ruse (v. Yearwood), moeder van Tigerwoods

Gezond en productief

De moeder, grootmoeder en overgrootmoeder scoren in Frankrijk torenhoge fokwaarden en hebben een uitstekende aanleg voor gezondheidseigenschappen. Grootmoeder Onica (VG 87, My Way) is een dochter van Monaco (VG 86, v. Popeye). Deze overgrootmoeder is nog in productie en heeft op haar beurt tot nu toe 51.859 liter melk met 4,09% vet en 3,47% eiwit geproduceerd.

Odica (VG 87, v. My Way), grootmoeder van Tigerwoods heeft uitstekende gezondheidsfokwaarden.
Odica (VG 87, v. My Way), grootmoeder van Tigerwoods heeft uitstekende gezondheidsfokwaarden.
Monaco (VG 86, v. Popeye), overgrootmoeder van Tigerwoods gaat inmiddels over de 51.000 liter voor levensproductie
Monaco (VG 86, v. Popeye), overgrootmoeder van Tigerwoods gaat inmiddels over de 51.000 liter voor levensproductie

Moederlijn met lijstaanvoersters

Verderop in de afstamming duiken bekende Franse koeien op. Zo is O-Mandochter Vale de volle zus van de voormalige Franse lijstaanvoerster voor de totaalindex ISU, Venise, en van bijvoorbeeld de fokstier Vaucluse. Hun grootmoeder Naurine (Ex 90, v. Gibbon) was meerdere jaren de nummer 1 indexkoe in Frankrijk en was succesvol op onder meer de Franse Nationale Show.

Gezonde, torenhoge levensproductie

Tigerwood is echt onderscheidend voor levensproductie. Bij paring met een gemiddelde moeder fokt hij nakomelingen die gemiddeld 21 duizend liter meer melk produceren. Hij vererft veel melk bij dochters die gemakkelijk oud worden. Ingrediënten hiervoor zijn hoge productie-aanleg van € 444 Inet en de 1168 dagen voor de fokwaarde levensduur.

Een aantal kenmerken van Tigerwoods dragen bij aan de hoge levensproductie. Wat opvalt in de vererving van Tigerwoods is zijn ongekend hoge fokwaarde voor een persistente productie (116). Daardoor kunnen zijn dochters een hoge productie gemakkelijker aan en zijn ze gezonder. Ondanks de hoge productie fokt Tigerwoods vruchtbare dochters (105) die minder gevoelig zijn voor ketose. De fokwaarden van de levensduurtopper voorspellen sterk aangehechte, ondiepe en fraaie uiers die gemakkelijk gezond blijven (111). De goed gebruikte benen staan op gezonde klauwen.

Lijstaanvoerder

De hoge score en het complete verervingsprofiel zorgen ervoor dat Feedexcelstier Tigerwoods de hoogst beschikbare stier is in het aanbod van CRV. Zijn allround goede exterieurvererving (totaalscore 107) maakt hem bovendien geschikt voor een breed gebruik. In het bijzonder sterke Create-pakket kan er maar één de beste zijn: Tigerwoods.