Nieuw: gesekst sperma van jerseytopstieren uit Nieuw-Zeeland

Little River Nucleus S3J was afgelopen  inseminatieseizoen de meest gevraagde  jerseystier in Nieuw-Zeeland
Little River Nucleus S3J was afgelopen inseminatieseizoen de meest gevraagde jerseystier in Nieuw-Zeeland

CRV heeft een breed aanbod stieren van het jerseyras. Deze zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland en ze zijn passend voor inzet in de zuivere fokkerij en in kruisingsschema’s. Van 11 van de 25 stieren in de webshop is ook gesekst sperma beschikbaar.

CRV Ambreed voert in Nieuw-Zeeland een eigen fokprogramma voor jerseys, gericht op een efficiënte productie van kilogrammen vet en eiwit uit weidegras. Twee topstieren uit dit Nieuw-Zeelandse fokprogramma zijn nu ook beschikbaar voor veehouders in Nederland en Vlaanderen. Ze worden exclusief gesekst aangeboden.

Het gaat om Lynbrook Floyd Gibson en Little River Nucleus S3J. Deze laatste stier was het afgelopen inseminatieseizoen de meest gevraagde jerseystier in zijn thuisland. Hij scoort dan ook +9% voor CRV Gezondheid en +9% voor CRV Efficiëntie en is een sterke exterieurverver. Opvallend zijn met name zijn goede cijfers voor dochtervruchtbaarheid en gehaltes. In Nieuw-Zeeland zijn al honderden dochters van Nucleus aan de melk en ze produceren gemiddeld 5,6% vet en 4,2% eiwit. Nucleus vererft ook de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit. Sperma van Nucleus en andere jerseystieren is te bestellen via de CRV-webshop.