Mrij-dagen 2024

mrij dagen uitnodiging

Namens MRIJ Zuid en MRIJ Oost nodigen wij jullie graag uit voor onze Mrij-dagen. Op 13 en 20 maart aanstaande gaan we een Mrij-dag op locatie houden. Deze Mrij-dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRV. Leden van MRIJ Zuid en MRIJ Oost ontvangen tijdig de stukken die behoren bij de jaarvergadering voorafgaande aan de algemene bijeenkomst. Vanaf 11.00 uur is de bijeenkomst openbaar voor alle belangstellenden.

Mrij-dag 13 maart Zuid

Op 13 maart aanstaande gaan we een MRIJdag op locatie houden. Na de lunch zijn we welkom op het bedrijf van familie Spierings. Deze MRIJ-dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRV. Gastspreker Rik Vlemminx (VION) licht toe hoe u kunt werken aan een gezonde en rendabele veestapel.

Familie Spierings heeft een melkveekoppel van 155 koeien met bijbehorend jongvee. Het rantsoen bestaat uit weidegang, aangevuld met kuilgras en maïs. De melkkoeien realiseren een melkproductie van ruim 7800 kg melk met 4,52% vet en 3,68% eiwit op een leeftijd van 5.08 jaar en het vervangingspercentage ligt al jaren rond de 18%.

Bekijk hier de uitnodiging

Mrij-dag Zuid aanmelden

Ontvangstlocatie: Hotel Café Restaurant Boer Goossens Heilig Hartplein 2 5275 BM Den Dungen

Meld u hier aan!

Mrij-dag Oost

Op 20 maart aanstaande gaan we een Mrij-dag op locatie houden. Daarna zal de MRIJ koe van het jaar, Joze 145, worden gehuldigd bij familie Huls. Joze 145 is een sterk gebouwde derdekalfs Kay-dochter. Ze is een uitstekend economische producente, getuige haar melkproductie met 4.88% vet en 4.03% eiwit, resulterend in een gemiddelde lactatiewaarde van 128. Haar laatrijpheid is ook te zien aan haar exterieur. Als vaars is zij beoordeeld met 85 punten voor algemeen voorkomen en afgelopen december is zij opnieuw beoordeeld en gewaardeerd met 87 punten voor algemeen voorkomen. Met onder andere 87 voor uier en 86 voor benen. Haar frame en type is beide met 89 punten beoordeeld.

Bekijk hier de uitnodiging

Joze 145
Joze 145

Mrij-dag Oost aanmelden

Ontvangstlocatie: Zaal SJOS, stichting jongeren ontmoeting Staphorst Ebbinge Wubbenlaan 57 7951 AB Staphorst

Meld u hier aan!

Klaas, Jantje en zoon Geert Huls
Klaas, Jantje en zoon Geert Huls