Moeder van Wilskracht Warhero schittert als reservekampioene op de HHH-show

Wilskracht Warsi 879 maakte in de keuringsring veel indruk met haar fraaie frame (foto: Els Korsten)
Wilskracht Warsi 879 maakte in de keuringsring veel indruk met haar fraaie frame (foto: Els Korsten)

Wilskrachts Warsi 879 van bedrijfsleider Emiel Willems van Abbink Melkveehouderij uit Vriezenveen heeft op de HHH-show met glans de reservetitel veroverd bij de roodbonte senioren.

Warsi 879 maakte in de showring in Leeuwarden veel indruk met haar fraaie frame en upstanding. Ze is een dochter van de gewaardeerde CRV-fokstier Groenibo Bram en de moeder van de roodbonte InSire stier Wilskracht Warhero. Ze stamt uit de bekende Warsifamilie die ook aan de basis staat van CRV-stieren als De Volmer Brasil RF, American Nova Star en Delta Warmond P. De reservekampioene senioren van de HHH-show produceerde in haar leven tot nu toe al ruim 47.000 kg melk met 3,45% vet en 3,54% eiwit. Vorig jaar werd ze excellent ingeschreven met 92 type, 94 frame, 91 uier, 91 benen en 92 algemeen voorkomen.

Warhero fokt robuuste dochters

Warsi heeft veel van haar kwaliteiten doorgegeven aan haar zoon Wliskracht Warhero. De InSire stier met als vader Delta Goal toont een verervingspatroon dat garant staat voor robuuste dochters met beste uiers en benen, extra ruimte in de voorhand (fokwaarde 111) en een mooie conditiescore (108). Daarbij vererft Warhero een mooie plas melk met flinke plussen in de gehaltes.