Moeder van Siemers Orono verkozen tot wereldwijde holsteinkoe van het jaar

Siemers Lambda Paris 27856
Siemers Lambda Paris

De Amerikaanse fokkoe Siemers Lmda Paris is door het fokkerijblad Holstein International verkozen tot ‘Global Cow 2023’, dat wil zeggen wereldwijd de meeste invloedrijke holsteinkoe van het jaar.

Paris was de favoriet van de lezers van Holstein International en gooide ook hoge ogen bij foktechnici van KI-organisaties uit verschillende landen. De dochter van Delta-Lambda is dan ook de moeder van een groot aantal stieren met hoge indexen. In totaal heeft ze al meer dan 200 geregistreerde nakomelingen, waaronder meer dan 25 zonen bij ki-organisaties. Zo is Paris de moeder van de veelgeroemde stier Siemers Renegade Parfect, nu de nummer zeven in de TPI-rangschikking van dochtergeteste stieren in de Verenigde Staten.

Orono fokt best exterieur en prima productie

Joe Stanek, foktechnicus bij CRV USA kocht uit Paris een stiertje met als vader Siemers Renegade Rozline. Deze Siemers Orono is met 2,51 PTAT nu een van de hoogste exterieurverervers in het Amerikaanse aanbod van CRV. Hij fokt ruime, open gebouwde melkkoeien met extra breedte in het kruis en daardoor een brede en hoog opgehangen achteruier. De spenen zijn correct geplaatst en de speenlengte is bovengemiddeld. Orono heeft een fokwaarde van 2,12 PTA Uier en ook 1,75 PTA Beenwerk dankzij een krachtig gebruik van parallel geplaatste achterbenen met in zijaanzicht een gemiddelde kromming. Hij combineert zijn fantastische exterieurcijfers met een prima productievererving van 1488 Amerikaanse ponden melk met +0,09% vet en +0,07% eiwit. Zijn TPI-fokwaarde is 3.003 en voor Net Merit komt hij uit op 881$.

Sperma van Orono is uit voorraad te bestellen via de CRV-webshop voor € 28,- per dosis. Er is ook SiryX-sperma beschikbaar.