M3 P scoort met prachtig allround profiel

Johannes Wolf, productmananger fleckvieh CRV
Johannes Wolf, productmananger fleckvieh CRV

M3 P is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest populaire fleckviehstieren in het aanbod van CRV. En dat is niet voor niets. ‘Deze vroege Mercedes P zoon heeft, net als zijn vader, een prachtig allround profiel’, vertelt Johannes Wolf van CRV Duitsland. De productmanager fleckvieh wijst hierbij onder andere op de hoge gehaltevererving en de uitstekende duurzaamheidskenmerken van M3 P waarmee hij op zowel CRV Gezondheid als CRV Efficiëntie zeer goed scoort.

Internationale stiervader

Ook als exterieurvererver gooit deze jonge stier hoge ogen. ‘Hij fokt ondiepe uiers die ideaal zijn voor robotmelken. De spenen hebben een gemiddelde lengte en zijn zowel voor als achter mooi vierkant geplaatst’, laat Johannes zien. Daarbij vererft M3 P een top uiergezondheid met onder andere een zeer laag celgetal. ‘Met deze kwaliteiten is het niet verwonderlijk dat hij internationaal als stiervader wordt ingezet in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Italië en Frankrijk’, vindt de foktechnicus.

‘M3 P stamt uit een gerenommeerde fleckviehkoefamilie waaruit al meerdere stieren KI-carrière maakten’,

Gerenommeerde koefamilie

‘M3 P stamt uit een gerenommeerde fleckviehkoefamilie waaruit al meerdere stieren KI-carrière maakten’, vertelt Johannes. Zo is zijn moeder Princes (v. Equador) als pink veelvuldig gespoeld en meerdere van haar zoons zijn nog in opfok. De overgrootmoeder van M3 P was ook al een populaire stiermoeder en zij heeft inmiddels een levensproductie gerealiseerd van bijna 52.000 kg melk met 5,15% vet en 3,85% eiwit.

M3 P is heterozygoot hoornloos en hij vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit. Zijn aAa-code is 435. Hij is bovendien geschikt voor gebruik op (fleckvieh) pinken.

M3 P

InSire stier

  • Top uiergezondheid
  • Goede gehalten
  • Sterk beenwerk

CRV Gezondheid 5%
CRV Efficiëntie 5%

Bestel M3 Pp nu in onze webshop

M3 Pp
M3 Pp