In gesprek met Product Owner Robert Giesen

Product Owner Robert Giesen
Product Owner Robert Giesen

Robert Giesen is Product Owner (PO) van het team Minotaurus dat voornamelijk aan CRV Mineraal en de Fosfaatplanner werkt. Hij is met recht trots op deze producten en vertelt mij met vriendelijke lach wat hij als PO zoal” doet.

Wat houdt het werk als PO in?

“Als PO zorg ik dat we aan de goede dingen werken. Dat betekent de juiste prioriteiten stellen." De uitdaging met de hoogste prioriteit, waar mijn team momenteel aan werkt, is het “herbouwen” van de mineraal en fosfaatapp zodat deze aansluiten op het nieuwe Helix platform. Dit is noodzakelijk omdat we afscheid gaan nemen van het oude platform.” Is het alleen herbouw? “Nee “, verzekert hij, “ze zullen ook wensen/ verbeteringen meenemen zoals uitwisseling met veel (of verschillende) mengvoerleveranciers via Joindata. Maar eerst zal de nieuwe basis er moeten staan. De doorlooptijd zal met één scrumteam nog ruim een jaar bedragen. Het liefst zou Robert met meer teams aan Mineraal werken maar dat zit er, met alle andere belangrijke projecten waar we binnen IT en Data aan werken, nu niet in. “

Wat is jouw belangrijkste taak als PO?

Op deze vraag beantwoord Robert resoluut: “De rust bewaren”. Waarna de uitleg volgt: “Dat betekent dat ik moet waken dat we nu nog zo min mogelijk aanpassingen in de huidige applicatie doen, zodat het team focus kan houden. Elke twee weken houden wij naast de review market ook een review met de mengvoerleveranciers, waarin we in goed overleg bespreken wat we gedaan hebben en wat er vervolgens gebeuren moet. Op dit moment betekent dat, dat we de ontwerpen laten zien voor onze nieuwe applicatie. Ze zijn enthousiast omdat ze er vanaf het begin bij betrokken zijn, hun feedback wordt meegenomen en zodoende de nieuwe mineraal app goed gaat aansluiten. Ook bespreken wij actuele zaken waar ze tegen aanlopen in de huidige applicatie, zo leren wij over en weer van elkaar. We zoeken ook nog een actieve groep veehouders die met ons mee wil kijken en denken.”

Wat vind jij het meest belangrijke aan het werk als PO?

De roadmap overleggen die ik met mijn team voer over de planning vind ik wel het meest belangrijke, omdat van daar uit weer discussies volgen met stakeholders en andere PO’s. Uit deze discussies kan er ook een planning afgegeven worden die dan gedeeld kan worden.

Binnen CRV werkt het team Minotaurus nauw samen met Marketing, klantenservice, IT en andere ontwikkel teams die voor ons uit het nieuwe platform gegevens zullen moeten gaan ophalen over gebeurtenissen op het bedrijf zoals tankleveranties en dieraantallen.

Wat zijn nog meer belangrijke factoren binnen je werk?

Naast de stakeholders speelt de wetgeving ook een belangrijke rol in wat Robert met zijn team moet oppakken. Soms gaat wetgeving zelfs met terugwerkende kracht en moeten wij onze applicaties daar dan zo snel mogelijk op aanpassen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de maatregelen rondom afbouwen van derogatie vanaf 2023. Op dit moment zijn het voorstellen, die kunnen op een aantal punten nog wijzigen maar laten in grote lijnen wel zien waar het naar toe gaat op mestwetgeving gebied. Gebruikers verwachten dan dat die wijzigingen snel doorgevoerd worden in onze applicaties zodat ze kunnen zien wat de consequenties zijn op hun bedrijf.

Naast gepassioneerd PO is Robert de laatste 4 jaar ook OR lid. Dat was een hele leerzame periode. Hij stop er na de verkiezingen mee om zo meer tijd voor zijn rol als PO te krijgen. Het werken bij CRV vindt Robert heerlijk afwisselend en het staat dichtbij de praktijk. En die praktijk kent hij. Samen met zijn zus en zwager heeft hij een melkvee bedrijf. Naast de vier dagen CRV werkt hij daar de drie resterende dagen van de week. En dan nog tijd voor sport en hobby’s? Ja hoor, zijn gespierde bouw verraad dat hij regelmatig in de sportschool te vinden is en van wielrennen en skiën houdt. Daarnaast ligt zijn hart ook bij de scouting waar hij nu een bestuursfunctie vervuld.

Wat is jouw wens voor CRV?

“Dat CRV ondanks de krimp de thuismarkt kan blijven bedienen door de juiste keuzes te maken.”

Werken bij CRV?

Wil jij ook werken bij CRV als Product Owner? Of wil jij een andere functie bij CRV?

Bekijk dan hier al onze vacatures!