Fraaie donoren in de inspectie bij CRV-testbedrijven

Willem Booij en Wendie Ottens Delta Jikkie       V: Jacuzzi Eig: VOF Booij-Ottens, Benneveld
Willem Booij en Wendie Ottens Delta Jikkie V: Jacuzzi Eig: VOF Booij-Ottens, Benneveld

De bedrijfsinspectie in juni bij de Drentse CRV-Testbedrijven Nooijen en Booij stijgt naar een steeds hoger niveau. Enkele families plaatsen zich nadrukkelijk in de kijker. Van meerdere donoren staan familieleden bij CRV op stal.

Abundantdochters komen naar je toe

Delta Abundant vererft dochters die als tweedekalfs flink doortrekken. Delta Wycke bij Nooijen is zo’n typische tweedekalfs Abundantdochter. Ze verbetert haar exterieurscore met drie punten naar 87 en staat voorspeld op 11.829 liter melk met 4,58% vet en 3,71% eiwit. Delta Wycke is de volle zus van Delta Steam PP-red en van de moeder van Delta Primetime PP-red en Delta Completor P-red.

Op het bedrijf van Booij toont Abundantdochter Delta Sahrona P de kwaliteiten van haar vader. De met 85 punten ingeschreven dochter kreeg 87 punten voor haar benen en toont een indrukwekkende voorhand en inhoud. Een soortgelijk verervingsbeeld zien we bij haar zoon Delta Bohemian P-red en haar neefje Delta Sparkle-red.

Delta Shine P (v. Finder), moeder van Sahrona en grootmoeder van Bohemian  P en Sparkle
Delta Shine P (v. Finder), moeder van Sahrona en grootmoeder van Bohemian P en Sparkle

Fraaie Pietjes

De Pietjefamilie van Nooijen breidt gestaag uit met ook nu weer een aantal knappe vaarzen. Neem bijvoorbeeld Delta Pietje, een dochter van Delta Endless rf. Ze is de volle zus van de Delta Sunburst-red. Ze werd ingeschreven met 86 punten en staat voorspeld op 11.158 kg melk met 4,82% vet en 3,76% eiwit in 305 dagen. Hun moeder, Peelsehoeve Pietje 1092 (AB 86) toont de eerder genoemde voor Abundant kenmerkende progressie in haar tweede lijst. In 305 dagen produceerde ze 13.022 liter met 4,88% vet en 3,67% eiwit. Net als haar volle broer, Delta Remedy, komt zij uit de nog bij Koen Nooijen aanwezige Skalsumer Pietje 1090 (AB 87). Deze dochter van Adorable is op haar beurt de halfzus van de inmiddels dochtergeteste fokstier Skalsumer Pilates. De familie gaat terug naar de Skalsumer Pietjefamilie van good old Sunny Boy.

Peelsehoeve Pietje 1092 (v. Abundant), moeder van Sunburst en van zijn met 86 punten ingeschreven volle zus
Peelsehoeve Pietje 1092 (v. Abundant), moeder van Sunburst en van zijn met 86 punten ingeschreven volle zus

Invloed van Ricky’s via vrouwelijke lijn en via Ranger

De Rickyfamilie van de familie Booij heeft zich reeds bewezen met de exterieurtopper Double W Ranger. Zowel via de vrouwelijke lijn als via Ranger voeren in de laatste inspectie meerdere dieren Rickybloed. Zo scoorde Double W Ricky 127 (Marpon x Frontline) 86 punten. Ze schreef onlangs op de keuring in Zuiderveld het kampioenschap bij de vaarzen op haar naam. Booij heeft een Tycho PP zoon van haar die op de nominatie staat om binnenkort naar de stallen van CRV te verhuizen. Ranger zit als moeders vader bij meerdere gekeurde vaarzen in de afstamming. Zo scoorde bij Nooijen Delta Sabine 2 (v. Hadi) 87 punten. Haar moeder, Rangerdochter Delta Sabine, is ook de moeder van de exterieur- en gezondheidstopper Delta Podium.

Tot slot nog drie vaarzen van bewezen vaderdieren. Bij Booij steeg de derdekalfs Jacuzzidochter Delta Jikkie twee punten naar 87 punten. Haar productie in de tweede lijst steeg naar 12.719 liter met 4,64% vet en 3,78% eiwit in 305 dagen. Ze komt uit de moederlijn waarvan ook Delta Orange PP-red, Delta Bulldozer P-red en Delta Jigger afstammen.

Delta Jikkie (v. Jacuzzi) kreeg 87 punten als derdekalfs
Delta Jikkie (v. Jacuzzi) kreeg 87 punten als derdekalfs

Delta Margit, dochter van Midwolder Martin bij Nooijen kreeg als tweedekalfs 85 punten. Ze produceert richting een 305 dagenlijst van 13.345 liter met 4,03% vet en 3,58% eiwit. Ze is de moeder van InSire-topstier Delta Smash (v. Jeronimo). Haar zoon Delta Boulevard (v. Wendat) is stiervader en komt binnenkort beschikbaar. Bij Booij scoorde Delta Classy 85 punten. De dochter van Delta Founder onderschrijft de kwaliteiten van haar vader en produceert als vaars ruim 56 liter per dag.