Een uniek kijkje in de nieuwe opfokstal in Ambt Delden

Opfokstal Ambt Delden
Opfokstal Ambt Delden

In het voorjaar van 2021 heeft CRV de voormalige stal voor wachtstieren in Ambt Delden ingrijpend verbouwd. Het is een moderne en toekomstbestendige opfoklocatie geworden voor 120 jonge stiertjes. Deze komen op een leeftijd van drie tot vier maanden binnen en de allerbeste stieren verhuizen circa negen maanden later naar een van de productiestallen van CRV in Harfsen en Giekerk.

De nieuwe opfokstal voldoet aan de allerhoogste veterinaire hygiëne-eisen. Zo is de stal verdeeld in zes volledig gescheiden compartimenten met een eigen hygiënesluis en overdruksysteem. Hiermee wordt voorkomen dat ziektes zich kunnen verspreiden binnen de locatie. In ieder compartiment van tien tot twintig stiertjes wordt een all-in-all-out systeem toegepast.

De stiertjes ontbreekt het aan niets op de nieuwe opfoklocatie. Ze zijn gehuisvest in ruime hokken op stro. Invallen daglicht wordt aangevuld met UV-verlichting. De dieren krijgen een rantsoen van topkwaliteit kuilgras en een speciale brok met een uitgebalanceerd mineralenmengsel.

Om de dieren zo goed mogelijk te beschermen tegen de insleep van ziekten is de opfokstal niet open voor bezoekers. Om u toch een indruk te geven van deze nieuwe stallen is een film gemaakt. Hiermee krijgt u dus een uniek kijkje achter de muren van de vernieuwede opfoklocatie.

Bekijk hier de video:

CRV opfokstal in Ambt Delden