Drouner Altitude brengt exterieur én productie op het hoogste niveau

Barendonk Paulina 324, dochter van Drouner Altitude. Eig.: Barendonk Holsteins, Beers.
Barendonk Paulina 324, dochter van Drouner Altitude. Eig.: Barendonk Holsteins, Beers.

‘De kracht van de Aikofamilie is dat ze net zo gemakkelijk een showtopper als een productietopper leveren’, zei fokker Harm Albring uit Drouwenermond drie jaar geleden in Veeteelt over de koefamilie achter de stier Drouner Altitude. Albring baseerde zijn waardering onder andere op de kwaliteiten van Kamps-Hollow Altitude (v. Durham), de vermaarde met 95 punten excellent ingeschreven Amerikaanse fok- en showkoe. Zij is de moeder van gelauwerde stieren als Acme RF en Jotan-red en koeien als de vuurrode showdiva KHW Regiment Apple.

De familie Albring bouwde via de aankoop van embryo’s uit KHW Goldwyn Aiko (Goldwyn x KH Altitude) hun eigen Drouner Aikokoefamilie op en boekt hiermee showsucces tot op Europees niveau. Met dank aan de inbreng van de productiekracht van Delta Jacuzzi levert deze familie met Drouner Altitude nu ook een allround fokstier op het hoogste niveau af.

Veehouders Jens en Ivo Hermanussen
Veehouders Jens en Ivo Hermanussen

Super uiers en benen

Zeven dochters van Drouner Altitude zijn er aan de melk op Barendonk Holsteins in Beers. ‘Het zijn vaarzen met een goede melkproductie met hoge gehalten en super uiers en benen’, vertelt Jens Hermanussen. Op het bedrijf van de familie Hermanussen ligt de lat hoog voor zowel productie als exterieur. De vaarzen worden gemiddeld voorspeld op 9672 kg melk met 4,22% vet en 3,59% eiwit. De Altitudedochters produceren nog een punt lactatiewaarde boven dit bedrijfsgemiddelde en zijn ingeschreven met gemiddeld 85,4 punten voor algemeen voorkomen.

Barendonk Paulina 324 is binnen het zevental Altitudedochters een opvallende vaars. Jens Hermanussen omschrijft haar als een hele ‘sjieke’ vaars met een zeer goede uier en beste benen. Dat zag ook de stamboekinspecteur die haar inschreef met 86 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 87 uier en 88 beenwerk.

Gemakkelijk dikke melk

De prestaties van 145 dochters op 74 bedrijven bezorgen Altitude een mooi opgebouwde productiefokwaarde van 763 kg melk met +0,26% vet en + 0,10% eiwit (280 Inet). Hij combineert dit met 112 totaal exterieur met ondiepe, hoog opgehangen en sterk aangehechte uiers en best beenwerk. Op de gezondheids- en managementkenmerken scoort Altitude over de hele linie positief. Zijn dochters kunnen de hoge vet- en eiwitproductie dan ook gemakkelijk aan. Met Charley als moedersvader en Olympian als overgrootvader heeft Altitude een voor roodbont frisse bloedvoering en is daarmee breed inzetbaar op dieren zonder Jacuzzibloed. De allrounder past het best op koeien met een hoge melksnelheid en voldoende helling in het kruis.

Jens Hermanussen: ‘Het zijn vaarzen met een goede melkproductie met hoge gehalten en super uiers en benen.’

Drouner Altitude-Red

(Jacuzzi x DG Charley x Olympian)

Fokstier

  • Efficiënte dochters
  • Beste uiers
  • Goede gehalten

CRV Gezondheid 6%
CRV Efficiëntie 8%

Bestel Altitude-Red nu in de webshop

Drouner Altitude-Red
Drouner Altitude-Red