Doe mee aan onze nieuwe hobbycow-evenementen!

CRV hobbycowing foto

In Finland is het een populaire en officiële sport voor zowel kinderen als volwassenen. Maar ook in Nederland en Vlaanderen wint hobbyhorsing – of stokpaardrijden in goed Nederlands – snel aan populariteit. Zo vond in augustus 2022 het eerste wereldkampioenschap stokpaardrijden plaats in Geraardsbergen en dit jaar staan er alweer tal van evenementen op de officiële wedstrijdagenda.

Stokpaardrijden is een hobby waarbij de ruiter een stokpaard tussen de benen houdt en oefeningen doet. Net als bij paardrijden zijn er verschillende disciplines zoals dressuur, springen, cross en western.

Enthousiaste koeienliefhebbers in Nederland en Vlaanderen hebben nu het initiatief genomen om, in navolging van de hobbyhorse-evenementen, ook hobbycow-evenementen te organiseren. CRV is gevraagd deze evenementen te sponsoren, wat we natuurlijk met veel plezier doen. 😊 CRV staat immers voor ‘Better Cows > Better Life’. Sporten met hobbycows past wat ons betreft perfect in deze visie. Bekijk hier de film en maak kennis met deze nieuwe sport!

Blijf de komende maanden onze social media volgen om op de hoogte te blijven van de hobbycow-evenementen die gepland staan.