Delta Warren wint op productie en efficiëntie

Delta Warren P RF
Delta Warren P RF

Met een fokwaarde van ruim 2200 kg melk, 165 kg vet en eiwit en 548 Inet (met een plusje voor eiwit) is Delta Warren P rf een absolute topstier voor productie.. Hij combineert dit met een fokwaarde levensduur van 402 dagen en een zeer hoge fokwaarde voerefficiënte van 112. Hiermee scoort Warren +20% CRV Efficiëntie. De hoge productievererving van Warren is zeker geen toevalstreffer.

Zo laat zijn grootmoeder Delta Joukje (v. Jupiler) in het hoogproductieve koppel van de familie Van Berkum in Elahuizen een lactatiewaarde van 120 aantekenen. Zij is onder andere de halfzus van de dochtergeteste stier Delta Fisherman. Joukje’s dochter Delta Jofrid, een dochter van Delta Nobel (Topgear x Mobile) is met een vaarzenlijst die voorspeld wordt op bijna 13.000 kg melk met 3,76% vet en 3,57% eiwit (lw 109) al minstens zo productief. Daarnaast blijkt ze een getalenteerde stiermoeder. Naast Warren P rf hebben ook haar zonen Delta Elon P (een volle broer van Warren) en Delta Therapy (v. Lawrence) een plaats veroverd in het aanbod. Joukje en Jofrid voeren terug op de Mars Froukjes van de familie Van Essen uit Marssum, een gerenommeerde en ijzersterke koefamilie die al vele generaties tekent voor topstieren in binnen- en buitenland.

Delta Joukje (v. Jupiler), grootmoeder van Warren
Delta Joukje (v. Jupiler), grootmoeder van Warren

Veelzijdig en breed inzetbaar

De hoge productie van de Warrendochters zal niet ten koste gaan van hun vruchtbaarheid. De InSire-stier heeft een fokwaarde van 106 voor dochtervruchtbaarheid en scoort 104 voor interval eerste-laatste inseminatie. Dit betekent dat zijn dochters vlot drachtig zullen worden op het moment dat de veehouder dat wil. Ook de uiergezondheid van Delta Warren is goed op orde. En met een fokwaarde van 108 is hij een topper voor klauwgezondheid. Zijn melkrobotindex van 113 maakt Warren ook zeer geschikt voor veehouders die automatisch melken. Warren vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit, is heterozygoot hoornloos en drager van de roodbontfactor. Met een weinig voorkomende bloedvoering – hij is niet verwant aan alle actuele populaire stieren – kan Warren dan ook breed worden ingezet om rood- en zwartbonte veestapels een sprong vooruit te laten maken in productie en efficiëntie.