Delta Taskforce P top voor levensduur en persistentie

Delta Taskforce P top voor levensduur en persistentie

Met een fokwaarde van 364 NVI is de nieuwe InSire Topstier Delta Taskforce P direct de allerhoogste roodbonte stier in het aanbod van CRV. Deze toppositie heeft hij voor een belangrijk deel te danken aan zijn moeder Delta Tialda. Zij kan als vaars concurreren met (veel) jongere pinken en wordt daarom nog intensief foktechnisch benut. Eigenaar Hans van Middelaar uit Sterksel is enthousiast over de Esperantodochter. Zo produceerde ze in haar vaarzenlijst in 305 dagen 13.782 kg melk met 3,71% eiwit (lactatiewaarde 125+). ‘Ze startte met een productie van 48 kg melk, steeg
rustig door naar 54 kg melk en hield dat heel lang vol.

Ze is nu ruim 400 dagen aan de melk en geeft nog altijd 36 kg melk’, vertelt de veehouder. Hij omschrijft Tialda als een robuuste krachtpatser. ‘Een show zal ze niet winnen, maar ze is heel functioneel in uier en benen. Je kunt niet aan haar zien dat ze zo veel melk geeft’, constateert hij. ‘Daarbij is het een vaars waar ik geen werk aan heb. Ze meldt zich zeker tien keer per dag in de robot.’ Tialda is een telg uit de Tildakoefamilie van de familie PetersAarts uit Venhorst. Uit deze koefamilie komen onder andere de stieren Delta Ticket, Delta Tornado en Delta Truman.

Delta Taskforce

Jaar langer lopen

De persistentie die Van Middelaar ziet bij Delta Tialda, heeft ze doorgegeven aan haar zoon Delta Taskforce P. Met een fokwaarde van 115 behoort hij tot de top voor dit kenmerk. Taskforcedochters zullen veel kilo’s vet en eiwit produceren, maar een mooie conditie behouden (105) en weinig gevoelig zijn voor ketose (109). Daarbij scoort Taskforce zeer goed op alle andere gezondheidskenmerken. Hij is voor levensduur de allerhoogste stier in het aanbod. Zijn dochters zullen ruim een jaar langer dan gemiddeld blijven lopen. De nieuwe InSire Topstier vererft uitstekende uiers met een goede ophangband en ruim geplaatste achterspenen. Ook op het kenmerk beenwerk kan Taskforce veel vooruitgang brengen. Aandachtspunt bij het maken van paringen is kruisbreedte, al is dit niet van invloed op functionele kenmerken als afkalfgemak (104) en dochtervruchtbaarheid (107). Taskforce P heeft voor de roodbontfokkerij afwijkende bloedvoering en is bovendien geschikt voor gebruik op pinken.

Delta Tialda

Belangstelling voor Taskforce P?

Bestel via de webshop.