Delta Starmate fokt sterke koeien, strakke uiers en solide beenwerk

Delta Jorieke (v. Ranger), moeder van Starmate
Delta Jorieke (v. Ranger), moeder van Starmate

Krachtpatsers die probleemloos hoge levensproducties realiseren. Dat is wat veehouders mogen verwachten van Delta Starmate. Deze nieuwe InSire-stier combineert een productievererving van ruim 900 kg melk met +0,36% vet en +0,27% eiwit (406 Inet en +132 kg vet plus eiwit) met een levensduurvererving van 748 dagen. Dit betekent dat Starmatedochters gemiddeld meer dan een jaar langer productief zullen zijn en tekenen voor een extra levensproductie van meer dan 11.500 kg dikke melk.

Moeder met 114 lactatiewaarde in groot koppel

Starmate (v. Lawrence) is een zoon van Delta Jorieke (v. Ranger) en voert terug op de Jonikoefamilie van Albert Dankelman uit Ommen. Jorieke tekende bij de familie Peeters in Geel voor een vaarzenlijst van 13.767 kg melk met 4,23% vet en 3,70% eiwit in 305 dagen. In de 700-koppige veestapel haalde ze een lactatiewaarde van 114. Ook haar tweede lijst wordt op 114 lactatiewaarde voorspeld en hierin had ze tot nu toe een gemiddeld celgetal 9. ‘Bij bedrijfsbezoeken is Jorieke steevast een van de eyecatchers’, vertelt foktechnicus Eric Lievens, die regelmatig groepen veehouders rondleidt op het melkvee- en fokbedrijf. ‘Ze is een grote en brede koe met een lang, breed en hellend kruis, sterke klauwen en een lange en brede uier’, omschrijft hij haar. Jorieke werd ingeschreven met 85 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 86 voor beenwerk en in de onderbalk een 7 voor voorhand en een 9 voor kruisbreedte. ‘Ze realiseert met groot gemak een enorme productie’, constateert de foktechnicus.

Gemakkelijk hoge productie

Ook dochters van Starmate zullen hoge producties gemakkelijk aankunnen. Hun vader scoort +8% CRV Gezondheid met onder andere 105 uiergezondheid, 109 celgetal, 105 dochtervruchtbaarheid en 109 ketosegevoeligheid. De combinatie van 110 klauwgezondheid met 109 beenwerk in de bovenbalk maakt Starmate een unieke benenverbeteraar. En met een score van 113 voor uier in de bovenbalk is het ook een van de beste uierververs in het aanbod. Starmate scoort dan ook 113 totaal exterieur. Hij vererft bovendien de A2A2-variant voor het bètacaseïne-eiwit.

Delta Starmate

(Lawrence x Ranger x Topgear)

CRV Gezondheid +8%
CRV Efficiëntie +12%

  • Beste productie
  • Goede klauwgezondheid
  • Beste uiers en benen

Bestel direct in onze webshop!

Delta Starmate
Delta Starmate