Delta Primetime PP-red, roodbonte lijstaanvoerder, exclusief in Elite-embryo’s

Hul-Stein Red Style (v. Jim-P), halfzus van de grootmoeder van Primetime PP
Hul-Stein Red Style (v. Jim-P), halfzus van de grootmoeder van Primetime PP

Delta Primetime PP-red is de hoogste stier voor NVI in de indexdraai van april 2023. Een 100% hoornloos fokkende stier als lijstaanvoerder is extra knap. Hij is voorlopig alleen beschikbaar als vader van Elite- en Satellietembryo’s. We zetten de schijnwerper op zijn vererving en familie.

Gezonde, fraaie koeien met hoge gehalten

Primetime PP is een topper op vele fronten. Hij vererft een ruime, persistente melkproductie met hoge gehalten (+0,34% vet en +0,21% eiwit). De BB voor kappa-caseïne zorgt voor efficiëntere kaasproductie. Zijn knappe score voor uiergezondheid (109), klauwgezondheid (106) en vruchtbaarheid (106) leiden naar een +8% voor CRV Gezondheid. Primetime PP vererft dochters die geschikt zijn voor de robot en ze blijven zo’n 13 maanden langer dan gemiddeld op de bedrijven. Zijn hoge score voor benen (110) en uier (111) dragen bij aan 113 voor totaal exterieur.

Sterke, degelijke bouw is een familie-eigenschap

De moederlijn van Primetime PP heeft bewezen goed te vererven. Primetime PP stamt via zijn moeder in een rechte lijn af van de Amerikaanse fokkoe De-Su BW Marshall Georgia (Ex-90). Veel bekender is haar zoon De-Su Oman Goli.

De-Su BW Marshall Georgiea (Ex-90), stammoeder van Primetime en moeder van Goli
De-Su BW Marshall Georgiea (Ex-90), stammoeder van Primetime en moeder van Goli

De moeder van Primetime PP, Delta Woltsje, is een onopvallende Abundantdochter die steeds beter wordt, vertelt Hans van Middelaar van het CRV-testbedrijf in Sterksel. Ze was lang embryodonor en kalfde daardoor af op een leeftijd van bijna 3 jaar. Ze is een sterke, degelijke vaars geworden met een goede bouw. Ze heeft een super vast aangehecht uier, goede benen en is absoluut fotowaardig. Ze komt naar je toe en geeft 35 liter met goede gehalten. Ze was na één inseminatie drachtig en daarmee lijkt ze op haar moeder, Hul-Stein Wietske PP rf. De stalgenoot produceerde tot nu toe in 591 dagen 18.867 kg melk met 4,94% vet en 4,03% eiwit. Deze Handy P-dochter is ook de moeder van Delta Steam PP, eveneens van vader Abundant. Een Jim P-halfzus van deze Wietske staat bij CRV-testbedrijf Barendonk Holsteins en melkt in twee lactaties gemiddeld 39 liter per dag met 4,18% vet en 3,74% eiwit. De kleinzoon van deze Hul-Stein Red Style P (foto), Delta Marsrover PP-red, staat in de CRV-webshop.

De combinatie van Taskforce en Abundant heeft bij Primetime PP goed uitgepakt. Sterker nog, er zijn volle broers, eveneens van topniveau, maar daarover later meer.