Delta Perfect pretentieloos probleemloos productief

Delta Perfect pretentieloos probleemloos productief

Pietje 52 rf was een prima presterende boerenkoe op het melkveebedrijf van de familie Van den Akker in Oosterwijtwerd, toen ze zo’n tien jaar geleden op de radar kwam van de foktechnici van CRV. Inmiddels staat ze aan de basis van een breed vertakte Delta-familie, waaruit iedere generatie topstieren komen bovendrijven. Dat begon met Delta Potter P en nu staan (achter)achterkleinzonen als Podcast, Prominent en Paddock PP in het aanbod.

Degelijk en zeer persistent

De volgende loot aan de Pietjestam heet Delta Perfect. Zijn naam schept hoge verwachtingen, maar de volle zus van zijn moeder – die zelf nog niet heeft afgekalfd – is een koe die zonder pretenties haar werk doet in de 650-koppige veestapel op het Deltatestbedrijf van de familie Peeters in Geel. ‘Een zeer degelijke boerenkoe met een beste uier en zeer goed beenwerk’, typeert Jonas Peeters de met 86 punten ingeschreven Delta Pleun. Ze wordt in haar vaarzenlijst voorspeld op 11.272 kg melk met 4,17% vet en 3,60% eiwit. Bovendien etaleert ze een zeer laag celgetal. En ze is opvallend persistent. Op 200 dagen na afkalven geeft ze nu 46 liter per dag.

Delta Perfect

Beenwerk ijzersterk

Met een onderbalk zonder fouten past Delta Perfect op veel koeien en de nieuwe InSire Topstier laat precies de kwaliteiten zien die veel veehouders belangrijk vinden. Hij vererft bijvoorbeeld zo’n 800 kg melk met +0,40% vet en +0,22% eiwit en zijn dochters zullen deze productie probleemloos aankunnen. Zo scoort Perfect onder andere 108 uiergezondheid en 107 klauwgezondheid. Perfectdochters zullen uitgroeien tot sterke koeien met veel capaciteit en een mooie balans tussen hoogte- en breedtematen. Daarbij is de beenwerkvererving ijzersterk. Perfect vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit en is een ideale stier om een te nauwe achterspeenplaatsing te corrigeren. Als Jonas Peeters gevraagd wordt of hij Perfect gaat gebruiken, reageert hij nuchter: ‘We zetten hem in ons SAP-pakket en dan zien we wel ...’ Met zijn cijfers geeft de nieuwe InSire Topstier eigenlijk zelf al het antwoord op de vraag.

Delta Pleun

Belangstelling voor Perfect?

Bestel via de webshop.