Delta Eloy rf bewijst fokkracht voor beste benen en dikke melk

Diamant  (v: Eloy RF) eig.: Op't Roodt Lv, Olen (België)
Diamant (v: Eloy RF) eig.: Op't Roodt Lv, Olen (België)

De dochtergeteste Delta Eloy rf combineert de fokkracht van een van de meest invloedrijke zwartbonte koefamilies van de laatste jaren, de Weelder Esmoniques, met die van de invloedrijkste roodbonte stiervader van de laatste jaren, Delta Jacuzzi.

Eloy is als InSire-stier al veel benut en bewijst met zijn dochters nu het gelijk van zijn gebruikers. In het aanbod van CRV is hij de op twee na hoogste dochtergeteste stier met 250 NVI.

De productiefokwaarde van Eloy is inmiddels gebaseerd op de prestaties van 1887 dochters op 890 bedrijven. Hij is een echte dikkemelkstier met +0,54% vet en + 0,14% eiwit en met 293 Inet kan hij voor productie de concurrentie met jonge InSire-stieren goed aan. In het exterieurrapport valt vooral de 113 voor beenwerk op. Eloydochters stappen krachtig op in achteraanzicht perfect parallel geplaatste achterbenen met in zijaanzicht een gemiddelde kromming. Eloy scoort +6% CRV Gezondheid met dank aan de over de hele linie probleemloos producerende dochters met een uitstekende uiergezondheid. Zijn fokwaarde voor celgetal is 112.

Eloy toont zijn fokkracht ook als stiervader met zonen zoals Delta Firestone en Delta Emoji P. Beide roodbonte InSire-stieren tonen vaders handelsmerk: beste benen en dikke melk.

Veehouders Guy en Koen met koe Op 't Roodt Elara
Veehouders Guy en Koen met koe Op 't Roodt Elara

Vaarzen met 108 lactatiewaarde en 85 punten

Een Eloygebruiker van het eerste uur is Guy op ’t Roodt uit het Vlaamse Olen. Hij melkt samen met zijn zoon Koen en vrouw Lea een 340-tal koeien. Het rollend jaargemiddelde van het koppel is bijna 13.500 kg melk met 3,83% vet en 3,40% eiwit.

Guy op 't Roodt, Olen: 'Eloy-dochters produceren ruim boven het bedrijfsgemiddelde met goede gehalten.’

Binnen deze hoogproductieve veestapel steken de prestaties van de zeven Eloydochters er nog bovenuit met een gemiddelde lactatiewaarde van 108. Hun celgetal is circa 25.000 en ze zijn ingeschreven met gemiddeld 85 punten voor algemeen voorkomen. ‘De Eloys hebben een gemiddelde hoogtemaat, beste benen en prima uiers. En ze produceren ruim boven het bedrijfsgemiddelde met goede gehalten’, vertelt Op ’t Roodt. Melksnelheid is een aandachtspunt bij het maken van paringen met Eloy, weet de veehouder. ‘Maar wij ondervinden hier in de praktijk weinig hinder van’, meldt hij.

Een opvallende Eloy-dochter op het bedrijf van Op ’t Roodt is de roodbonte vaars Diamant 251. Het managementsysteem van de melkrobot voorspelt haar op een 305 dagenproductie van 12.000 kg melk met 3,8% vet en 3,5% eiwit en de stamboekinspecteur schreef haar in met 87 punten voor algemeen voorkomen. Passend in vaders plaatje: ze kreeg 88 punten voor haar spijkerharde beenwerk.

Delta Eloy rf

(Jacuzzi x Finder x Commander)

Fokstier

  • Beste gehalten
  • Goede uiergezondheid
  • Best beenwerk

CRV Gezondheid 6%
CRV Efficiëntie 6%

Bestel Delta Eloy rf in de webshop

Delta Eloy rf
Delta Eloy rf